Gervala: Nema informacija o povlačenju priznanja

„Postojala je kampanja Srbije za povlačenje priznanja, ali nemamo podataka da je ova kampanja bila uspešna u nekoj od zemalja kojoj se Srbija obratila" - kazala je kosovska ...
Image

„Što se tiče novih priznanja, naravno, sa tehničke tačke gledišta, nemamo novih priznanja na stolu, ali imamo brojna kretanja sa različitim državama sa kojima nije bilo saradnje sa Republikom Kosovo. Ne moram javno da otkrivam korake koje preduzimamo, jer sam siguran da ste dugo u kosovskoj politici i da znate kakve ponude ponude možemo da im damo, čak i ponude za saradnju koje nisu nužno priznanje, ali su mogućnosti saradnje u različitim oblastima“, rekla je ona, javlja Klan.

Dodala je i da su napori Beograda za povlačenje priznanja Kosova bili brojni, uključujući, kako je navela – „obezbeđivanja ruskog naoružanja“, vakcina, raznih prehrambenih proizvoda, humanitarne pomoći i drugo. 

Ona je navela i da su kontaktirali predstavnike svake zemlje za koju su pretpostavili da bi mogla da povuče priznanje Kosova, ali i da nemaju informaciju da je neko priznanje povučeno.

Podsetimo, Beograd tvrdi da je čak 9 zemalja koje su povukle priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova. Govoreći o tim zemljama i najavam srpskog predsednika Aleksandra Vučića da će javnost uskoro obavestiti koje su zemlje povukle priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić je rekao da je to „taktičko pitanje“ da li i kada to treba da se uradi. 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.