10:41, 16.11.2019Izvor: Radio Kontakt Plus, KoSSev

GI SDP: Laži umesto pravdeIako su se od ubistva lidera GI SDP Olivera Ivanovića navršila 22 meseca, nalogodavci i ubice su i dalje nepoznati.

gi-sdp-lazi-umesto-pravde

Radio Kontakt Plus

Iz GI SDP tim povodom saopštavaju da su u proteklih mesec dana pojedini albanski političari iznosili gnusne laži o pokojnom Ivanoviću, bez ikakvih argumenata i dokaza.

U SDP su razočarani što takve izjave nisu naišle na kritiku od strane poštenih pojedinaca iz albanske zajednice, nevladinih organizacija, civilnog društva, niti predstavnika međunarodne zajednice na Kosovu koji, kako ističu, treba da znaju da se tako ne razvija demokratija, međusobna saradnja i poštovanje.

Iz GI SDP poručuju da će i dalje sve relevantne institucije podsećati na to političko ubistvo i tražiti da se nalogodavci i ubice izvedu pred lice pravde.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. ispred stranačkih prostorija, u severnom delu Mitrovice.

U slučaju ubistva Ivanovića nije podignuta nijedna optužnica, dvojica osumnjičenih u pritvoru su skoro godinu dana, bilo je više najava o proširivanju istrage, 

Međutim, prema najavama  tužioca Sulja Hodže, ovog meseca bi ipak moglo doći do podizanja prvih optužnica.

Proteklih mesec dana obeležilo je još jedno hapšenje u vezi sa istragom ubistva Ivanovića.

I ovoga puta radilo se o pripadniku Kosovske policije, čime je broj zvanično osumnjičenih u slučaju Ivanović, unutar ove institucije, porastao na četiri.
 


Tagovi: Oliver IvanovićGI SDP

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije