GI „Srpski opstanak“ o presudi Nedeljkoviću: Srbima se stavlja do znanja da su nepoželjni na KiM

Predstavnici GI "Srpski opstanak" i GI "Za Zubin Potok", osudili su izricanje kazne zatvora u trajanju od osam meseci zbog "izazivanja etničke mržnje i netrpeljivosti" ...
Image

Poručuju da se pomenutom presudom „Srbima jasno stavlja do znanja da na Kosovu i Metohiji nisu poželjni, te da bi mogli isto tako da prođu ako pokušaju da se izbore za svoja ljudska prava“.

„Zahtevamo da se Nikola Nedeljković oslobodi odmah i bez odlaganja, kao i da mu se obezbedi odgovarajuća novčana nadoknada za duševni bol koji je pretrpeo pred Osnovnim sudom u Prištini, gde mu se sudilo zato što je Srbin, a ne zbog tobožnjeg izazivanja etničke mržnje i netrpeljivosti“, navodi se u saopštenju.

Ističu da su „od oko 150 pripadnika Kosovske policije, koliko ih je bilo stacionirano na Gazimestanu na Vidovdan, navodno samo trojica čula da je Nedeljković skandirao ono što mu se stavlja na teret“.

Napominju da je „izražavanje političkih stavova ljudsko pravo koje garantuju međunarodne konvencije, kosovski zakoni i Ustav“.

Podsetili su da su kosovska predsednica i premijer Aljbin Kurti i Vjosa Osmani „u javnosti fotografisali sa ikonografijom 'Velike Albanije', a da im to niko iz kosovskog pravosuđa nije zamerio“.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.