16:18, 22.07.2021Izvor: Radio Kontakt Plus

Gojbulja: Petković i Rakić posetili Nikolu PerićaDirektor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković i predsednik Srpske liste Goran Rakić, posetili su danas u selu Gojbulja (opština Vučitrn) dečaka Nikolu Perića, kojeg je pre dvadesetak dana pretukla grupa Albanaca.

gojbulja-petkovic-i-rakic-posetili-nikolu-perica

Foto: Kancelarija za KiM

Petković tvrdi da je od početka godine do sada registrovano 85 incidenata na Kosovu i Metohiji.

"Borimo se da sačuvamo mir. Finansijski i u svakom drugom smislu nastavićemo da pomažemo, kako bismo omogućili našem narodu na KiM, posebno južno od Ibra, da ima život dostojan čoveka u XXI veku", kazao je Petković.

Poručio je da "država Srbija brine o svakom našem čoveku, svakom našem detetu, jer su deca na KiM budućnost opstanka i ostanka našeg naroda".

Nikola Perić se plaši za svoju bezbednost, kažu iz Kancelarije za KiM.

"Nije mi svejedno da izađem sada da igram fudbal, ni da izađem na ulicu... Meni ni ranije nije bilo svejedno, a posebno sada nakon prebijanja. Pre desetak dana su mi bacili petarde ovde i tada sam se uplašio. Meni ova poseta mnogo znači", rekao je Nikola.

Predsednik Srpske liste i ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi, Goran Rakić, poručio je meštanima sela u opštini Vučitrn da će ministarstvo na čijem je čelu pomagati srpskom narodu u tom kraju.

"Trudim se da svakodnevno budem na terenu sa svojim timom i konkretno pomažem ugroženim porodicama. To je pravi i jedini način da sačuvamo naš narod na ovim prostorima", rekao je Rakić.

Izrazio je zabrinutost zbog, kako se navodi u saopštenju, učestalih napada na srpski narod i imovinu SPC na KiM.

"Svakodnevni incidenti pokazuju da Srbi nisu dobrodošli nazad na KiM, a na one koji već žive ovde vrši se pritisak kako bi se iselili. Tako ne možemo graditi mir i suživot", dodao je Rakić.


Tagovi: Goran RakićVučitrnPetar Petković

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije