Gračanica: Humanitarni auto skup za Miloša i Emiliju

Auto moto klub „Gazimestan“ iz Gračanice i produkucija „Green zone“ drugu godinu zaredom priređuju veliki humanitarni auto skup pod sloganom „Parkiraj za...“. Skup ...
Image

Na parkingu ispred „Voćara“ bilo je okupljeno mnogo različitih automobila koji su izveli svoje brze vožnje i takozvano driftovanje (upravljanje vozilom dok kontrolisano proklizava).

Marko Dimitrijević član organizacije Auto moto Gazimestan (AMG) nada se da će ovaj skup postati tradicija.

„Prikupljena sredstva idu za malu Emiliju Ristić iz Šilova i Miloša Ćelapa iz Novog Sada. Ja se nadam da će biti prikupljena dobra sredstva kako bi pomogli našim malim sugrađanima. Na ovom skupu učestvuju ljudi iz centralne Srbije, iz Bora i Čačka. Srpski šampion drifta je takođe podržao ovaj skup“, dodao je on.

Osim domaćih vozača, na skupu su bili i predstavnici moto klubova iz centralne Srbije.

Aleksandar Jokić glavni organizator SDC-a (Srpski šampion drifta), kazao je za RTV Kim da je danas prvi put došao na Kosovo i da se „fantastično“ oseća.

„Drago nam je što smo danas ovde da pomognemo ovoj humanitarnoj akciji. Da po prvi put dovedemo neke drift automobile. Ovo je samo početak, sledeće godine mogu da obećam dva ili tri automobila“, rekao je on.

Miloš Arsić iz Kruševca član kluba „Adrenalin“ i kluba SDC je takođe prvi put na Kosovu.

„Mi smo organizatori manifestacija za nošenje trka SDC drifta i organizatori za izložbe automobila. Mi smo organizovali tri događaja do sada u Nišu, ostale događaje organizujemo širom Srbije i van Srbije. Sada smo prvi put došli na Kosovo da damo podršku našim prijateljima iz Gračanice i uopšte ljudima na ovim prostorima“, istakao je on.

Ovogodišnji humanitarni auto skup „Parkiraj za“ podržali su Opština Gračanica i Turistička organizacija Gračanice.

Kim


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.