16:03, 17.07.2020Izvor: RTV Kim

Gračanica: Nakrivljene bandere i dalje prete ljudimaMeštani Gračanice se svakodnevno suočavaju sa, na prvi pogled, banalnim problemima, u rasponu od polomljenih vratanaca na  strujomeru do nakrivljenih bandera.

gracanica-nakrivljene-bandere-i-dalje-prete-ljudima

Foto: RTV Kim

Porodice Grbić i Đorđević se pre godinu i po dana prvi put prijavile KEDS-u da su im polomljena vratanca na strujomeru. Iako su prijavu ponavljale još nekoliko puta, niko nije došao da reši problem. Kako RTV Kim saznaje, oni nisu jedini na centralnom Kosovu koje vratanca strujomera “muče”.

“Nikad niko nije došao da interveniše, a obećali su. Dešava nam se puno puta da nam neko isključuje struju, bace nam osigurače dole i ostanemo bez struje, dok ne izađemo sami da intervenišemo. Zimus sam najlonom zaštitio, kako ne bi došlo do spoja, pa da nam sve pregori u kući”, kazao je Jovica Grbić.

Nenad Ivić iz Gračanice ističe da problem sa nakrivljenim električnim stubom postoji više od dve godine.

“Ova bandera je padala više puta. Ne znamo kome da se obratimo za ovu našu muku. Bili smo kod nadležnih u KEDS-u, pisali zahtev za zamenu ove bandere, međutim, niko ne dolazi”, naveo je Ivić i dodao da nakrivljena bandera ugrožava sve stanovnike gračaničke ulice „Stevana Sinđelića“.

„Petnaest kuća je povezano nosećim kablom. Redovno plaćamo struju, ali što se tiče održavanja - ništa, gola nula. Ako bi mogao neko da nam izađe u susret, da nam pomogne“, rekao je Ivić.

Direktor Odeljenja javnih službi u opštini Gračanica Vladica Trajković je za RTV Kim rekao da je upoznat sa svim problemima sa kojima se meštani Gračanice susreću.

„Obavestio sam nadležne iz KEDS-a, ali to je regionalna kompanija, nije opštinska kojoj mi možemo da izdamo nalog, da utičemo na njihove realizacije. Dešava se da oni kasne sa intervencijama, kao i da zbog pandemije koronavirusa imaju smanjeni broj radnika na terenu. Direktor KEDS-a, koji je imao odličnu saradnju sa opštinom, više nije na toj poziciji, tako da se sada nadležnima obraćamo imejlom. Očekujemo da će kvarove brzo otkloniti“, objasnio je Trajković.

Do objavljivanje ove vesti, od predstavnika KEDS-a ekipa RTV Kim nije uspela da dobije informacije da li će i kada problemi biti rešeni.


Tagovi: Električna energijaGračanica

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije