13:47, 03.07.2020Izvor: RTV Kim

Gračanica: Opljačkana porodica AndrejevićNepoznati počinioci opljačkali su kuću Nikole i Milice Andrejević u ulici Arsenija Čarnojevića u Gračanici i iz nje ukrali određenu svotu novca i nakita.

gracanica-opljackana-porodica-andrejevic

Foto KIM

Za vreme pljačke Andrejevići nisu bili kod kuće, Nikola je na službenom putu u centralnoj Srbiji, a njegova supruga je sa troje dece bila kod svojih roditelja.

„Bila sam kod majke i oca četiri dana, ništa se nije desilo, suprug je bio kod kuće i sve je bilo u redu. Jutros me je svekrva zvala da mi kaže da je kuća obijena. Kada sam se vratila, videla sam da je sve razbacano, uzeli su zlatni nakit, novac i nove patike. Uzeli su nam 500 evra, zlata je bilo dosta, ne znam kolika je vrednost“, navela je Andrejevićeva.

Ona napominje da je zabrinuta za svoju bezbednost.

„Nije svejedno sedeti ovde kada znamo da su dolazili. Ne znam ko ne bi imao bar malo straha da sedi u kući gde su bili, šetali, policija kaže da su se po njihovoj proceni zadržali šest sati“, kazala je Milica Andrejević.

Prilikom obilaska kuće, jutros oko 7 sati, krađu je primetila Nikolina majka Gorica Andrejević, koja je pozvala svog supruga Dragana. Oni su potom pozvali policiju.

„Ovde mi živi sin i snaha sa troje unučića. Policija je bila na uviđaj, rekli su nam da nema otisaka. Kuća mog brata je nedavno opljačkana, pre sedam meseci opljačkali su mlađeg brata i odneli novac, meni su prvo ukrali plug, pokušali su i krave da mi ukradu, ali srećom sam naišao u pravi čas“, kazao je Dragan Andrejević.

On kaže da će ukoliko ne dođe do rešenja ovog slučaja preduzeti radikalnije mere.

„Sve što posedujem od poljoprivrednih mašina biće u centru Gračanice, put će biti blokiran. Ili će se stati ovome više na put ili ću se iseliti iz Gračanice“, kazao je Andrejević.

Porodicu Andrejević obišao je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović, koji je kazao da će opština sazvati Odbor za bezbednost povodom sve učestalijih krađa.

„Žalosno je ovo što se dešava na teritoriji opštine Gračanica. Mi smo u više navrata razgovarali sa policijom i ukazivali smo na mnoge stvari, da se preventivno deluje na celu situaciju. U ponedeljak ćemo organizovati Odbor za bezbednost i videti šta nam je dalje činiti, jer ovo zasigurno mora da stane. Ljudi su počeli da se osećaju nesigurno, i to ugrožava njihovu budućnost ovde na ovoj teritoriji“, rekao je Popović. 

Očekuje pronalaženje počinilaca.

„Svaki put kada se počinioci ne pronađu, to njima zasigurno daje neku vrstu sigurnosti da nastave sa krivičnim delima. Ako se ovakve pljačke budu nastavile, na neki način moramo i da se samoorganizujemo“, rekao je Popović.

Ovo nije prvi slučaj krađe u Gračanici - pre sedam dana opljačkana je porodica Ljubiše Andrejevića koja je u više navrata bila meta vandala i provalnika koji nikada nisu pronađeni.

Ekipa RTV Kim je stupila u kontakt sa komandirom policijske stanice u Gračanici Bratislavom Trajkovićem, kako bi saznala više detalja o pljački, međutim, Trajković je rekao da je na bolovanju i uputio ih na policijsku stanicu u Prištini. 

Do objavljivanja ove vesti RTV Kim nije uspeo da stupi u kontakt sa portparolom kosovske policije u Prištini Bakijem Keljanijem.


Tagovi: PljačkaGračanica

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije