19:56, 05.07.2020Izvor: Radio Kontakt plus

Gračanica: Opštinska inspekcija kontroliše sprovođenje meraOpštinsko odeljenje inspekcije sprovodi kontrolu trgovinskih, ugostiteljskih i svih drugih objekata uslužene delatnosti na teritoriji opštine Gračanica.

gracanica-opstinska-inspekcija-kontrolise-sprovodenje-mera

Foto: Opština Gračanica

Cilj je da se na terenu proveri da li se vlasnici radnji i lokala, taksi prevoznici, kao i meštani, pridržavaju propisanih mera od strane Kriznog štaba opštine Gračanica i medicinske struke u svrhu sprečavanja širenja infekcije Kovidom-19, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

Kako se navodi, prema izjavi direktora opštinskog odeljenja inspekcije Miloša Aritonovića, situacija na terenu varira od lokala do lokala, kao i od radnje do radnje.

„Dok se neki objekti uslužne delatnosti strogo pridržavaju propisanih mera, imamo i onih kod kojih smo obilaskom uvideli da se mere ne poštuju. S tim u vezi, opštinsko odeljenje inspekcije preduzima i preduzimaće, u skladu sa svojim nadležnostima, sankcije protiv neodgovornih pojedinaca, trgovaca, taksista i ugostitelja“, upozorio je Aritonović.

On je naglasio da u akciji suzbijanja širenja virusa od strane opštinskog odeljenja inspekcije neće biti povlašćenih i da svi najozbiljnije shvate i krenu da primenjuju mere i sačuvaju ne samo svoje zdravlje, nego i zdravlje svoje porodice i svih meštana ove opštine.

Popović: Sve opštinske službe 24 sata u zaštiti od Kovida-19

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović ukazao je još jednom na ozbiljnost situacije u kojoj se ova opština našla usled pojave novih slučajeva inficiranih Kovidom-19.

„U cilju suzbijanja pandemije i njenog daljeg širenja među stanovništvom naše opštine, sva opštinska odeljenja u saradnji sa Kriznim štabom stavili smo u funkciju zaštite naših građana. Najvažnije je od svega pridržavati se propisanih mera i odgovorno se ponašati prema nastaloj situaciji. Nedopustivo je da se neko iz ličnih ubeđenja ili krivog sagledavanja stanja ponaša neodgovorno i time ionako tešku situaciju učini još lošijom. Mi ćemo sa institucionalnog nivoa učiniti sve što je u našoj moći da neodgovorne pojedince kaznimo, kako bi situaciju održali stabilnom“, poručio je predsednik Popović.

On je izjavio da veruje u prosvećenost meštana opštine Gračanica i u disciplinovano ponašanje, kako je to bio slučaj i u prethodna tri meseca, "i da ćemo iz svega ovoga izaći sa minimalnim posledicama, kako bi opština mogla da nastavi da radi na prosperitetu i razvoju", stoji u saopštenju.


Tagovi: GračanicaKorona virus

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije