13:58, 04.02.2021Izvor: Radio Kontakt Plus

Gračanica: 60 tablet računara za učenike osnovnih i srednjih školaPredstavnici lokalne samouprave u Gračanici uručili su 60 tablet računara učenicima osnovnih i srednjih škola u toj opštini.

gracanica-racunari-za-ucenike-osnovnih-i-srednjih-skola

Foto: Opština Gračanica

Tablet računare školarcima su uručili gradonačelnik Gračanice Srđan Popović i direktorka opštinskog Odeljenja za obrazovanje Brankica Nićić, navodi se u saopštenju.

"Ulaganje u omladinu i nezaboravljanje uspeha naših učenika - jedan je od prioriteta opštine. Nadamo se da će naredne godine epidemiološka situacija dozvoliti da, kao i u prethodnom periodu, organizujemo manifestaciju 'Savin đak' i da ćemo nastaviti sa tom tradicijom", poručio je Popović.

Nićić je, navodi se u saopštenju, kazala da je ove godine u odabiru onih koji će dobiti računare, opština vodila računa i o materijalnom stanju porodica učenika.

"Ove godine uzeli smo u obzir i kategoriju učenika sa slabijim materijalnim stanjem, tako da smo u okviru svetosavske nedelje nagradili i njih sa po jednim tablet računarom. Što se tiče kategorije najboljih učenika, vodimo se odabirom najboljih po uspehu i takmičenjima ostvarenim u toku godine", dodala je Nićić.

U saopštenju se dodaje i da će uručeni tablet računari pomoći učenicima u praćenju nastave.


Tagovi: DonacijaŠkolaGračanicaDeca

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije