13:00, 14.10.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Gračanica: Za Vuksana i Ivonu preko 190 hiljada dinaraNa humanitarnom bazaru, održanom juče u Gračanici, u cilju prikupljanja novčanih sredstava za lečenje Vuksana Zdravkovića iz Štrpca i Ivone Ivanović iz Kuzmina, prikupljeno je 196.000 dinara.

gracanica-za-vuksana-i-ivonu-preko-196-hiljada-dinara

Foto: Aleksandra Ćirković

Žene, koje su uzele učešće u ovoj akciji, zadovoljne su prikupljenom sumom novca, budući da je dan pre, takođe u Gračanici, održan još jedan humanitarni bazar.

Ova akcija je sprovedena uspešno zahvaljujući pojedincima, ističe Aleksandra Ćirković, jedna od inicijatorki humanitarnog bazara.

„Akciji se priključilo nekoliko profesorki iz Građevinsko-saobraćajne škole, koje su spremile poslastice i prodale ih kolegama. Na taj način, prikupile su oko 100 evra. Vaspitačice su iz vrtića dovodile decu po grupama, koja su najviše želela da se fotografišu sa animatorima prerušenim u Mašu i Medveda. Za zabavu je bio zadužen i poznati reper iz Štrpca, Stefan Borzanović Gliša. Veliku zahvalnost dugujemo i Tamari Uskoković iz Gračanice, koja je pravila medenjake”, priča Aleksandra.

Ovom prilikom, veliku zahvalnost upućuje i Milošu Steviću, takođe iz Gračanice.

„On je čovek koji je pomogao da dobijemo dozvole i u opštini i u policiji, a juče kad smo stigle, sve nas je spremno dočekalo – obezbedio nam je ozvučenje, štandove, balone...“

Takođe, odazvali su se i pojedini privrednici koji su podelili besplatne vaučere za njihove usluge – Rajska banja, etno kuća „Ulpiana“, frizerski saloni... 

Oko petnaestak žena širom Kosova i Metohije, juče je svoje proizvode izlagalo na štandovima, a „Kolašin prevoz“ im je omogućio besplatnu vožnju do Gračanice.

„Od svega, najveću zahvalnost dugujem ženama i devojkama koje su od početka uključene u sve, jer su pravi timski igrači i ja bez njih apsolutno ništa ne bih uspela“, naglašava Aleksandra Ćirković. 

Sa druge strane, osim pojedinaca, nijedna javna institucija nije uzela učešće ni u ovom bazaru, napominje.

Sledeću akciju, ove humane dame, planiraju u Zubinom Potoku ili Leposaviću, a poziv je otvoren za sve.

Dvogodišnji Vuksan Zdravković boluje od spinalne mišićne atrofije, tip 2. Lek "Zolgensma" je presudan za njegovo ozdravljenje, a prima se samo u Americi. Za njegovo lečenje je potrebno 2,4 miliona dolara.

Ivona Ivanović iz Kuzmina od 2014. godine nalazi se u hiperglikemijskoj komi i od tada brigu o njoj vode njeni roditelji. Za njeno uspešno lečenje, koje je moguće u Nemačkoj, potrebno je 60.000 evra.

Foto: FacebookTagovi: GračanicaHumanitarna pomoc

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije