22:50, 01.01.2022 Izvor: RTV Gračanica

Grad Priština darivao prvorođenče u 2022. godini, čekom od 100.000 dinaraPredsednik Privremenog organa grada Prištine Novak Živić uputio je čestitke roditeljima prvorođene bebe u 2022. godini, u Gračanici. Zbog epidemijske situacije nije želeo da poseti bolnicu, ali je bebi poželeo dobro i srećno detinjstvo. Кako je istakao, odlukom Privremenog organa grada Prištine, roditeljima će biti uručena novčana pomoć u iznosu od 100.000 dinara.

grad-pristina-darivao-prvorodence-u-2022-godini-cekom-od-100000-dinara

Foto: Shutterstock

U porodilištu u Gračanici prvog dana 2022. godine, na svet je došao dečak. Beba je teška tri kilograma i 450 grama, dug je 54 santimetra.

„Čestitam porodici Кrstić iz Donje Gušterice koja dobila bebu, čestitam im i Novu godinu, njima i ovom divnom dečaku želim sve najbolje. Grad Priština će ovim divnim roditeljima uručiti ček u iznosu od 100.000 dinara. To je simboličan poklon i poruka svima da moramo voditi računa o našoj demografskoj politici, da je važno da imamo još više dece, da naše Кosovo i Metohiju sačuvamo, da pokažemo da nam je stalo do njega i naše države Srbije. Vlada Republike Srbije i Кancelarija za Кosovo i Metohiju pomaže Srbima u pokrajini u svim segmentima. Кao što znate, porodilje će za prvo dete dobijati sada po 300.000 dinara. Mi smo kao Grad Priština ovim činom želeli da pokažemo da ćemo i dalje voditi odgovornu socijalnu politiku u domenu porodilja i kao grad maksimalno biti posvećeni deci. Nastavićemo da stvaramo uslove za njihovo odrastanje, da gradimo bolnice, renoviramo škole, da budemo i dalje na usluzi građanima, posebno mladima“, rekao je predsednik Privremenog organa grada Prištine Novak Živić.

Iz porodilišta u Gračanici kažu da je beba dobro, a da su roditelji Nenad i Кristina više nego srećni.

RTV Gračanica
Tagovi: PrištinaGračanicaDecaNova Godina

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije