„GRAFEST“ od 5. do 7. decembra u Gračanici

Međunarodni festival dokumentarnog filma i televizijskih formi "GRAFEST", jedanaesti po redu, biće održan od 5. do 7. decembra u Gračanici pod sloganom "Posle".
Image

Na festivalu će u okviru revijalnog programa biti prikazana tri filma – „Čekajući Handkea“ Gorana Radovanovića, „Koreni“ Tee Lukač i „Put u nepoznato“ Nenada Jurišića.

Festival otvara film Gorana Radovanovića „Čekajući Handkea“, a autor će biti prisutan tokom projekcije, kažu organizatori.

Ostvarenjem Nenada Jurišića „Put u nepoznato“, čija će autorska ekipa biti prisutna tokom prikazivanja, završiće se ovogodišnji festival, dodaju.

Projekcije svih revijalnih filmova planirane su od 20 časova i to na sledeći način – 5. decembra „Čekajući Handkea“, 6. decembra „Koreni“ i 7. decembra „Put u nepoznato“.

Na konkursu za takmičarski deo programa prijavilo se ukupno 26 autora i ostvarenja, mahom televizijskih formi, dok je selekciju prošlo njih 20 i oni će biti prikazani u tri bloka tokom isto toliko festivalskih dana.

Pobednike će odlučiti žiri u sastavu: Svetlana i Zoran Popović, Ivana Vanovac, Đorđe Jevtić i Rastko Šejić.

Festival organizuje Dom kulture Gračanica uz podršku Ministarstva kulturu Republike Srbije i Kancelarije za Kosovo i Metohiju.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.