Grupna izložba novih članova udruženja „Lada“ u ponedeljak

Grupna izložba novih članova najstarijeg srpskog udruženja likovnih umetnika „Lada“ pod nazivom „Mozaici čulnog“ biće otvorena u ponedeljak, 26. decembra u 19.00 časova u ...
Image

„Postavka se sastoji od devet dela, isto toliko umetnika, koji skupa čine svojevrsni mozaik čulnosti. Sva različitost i lična poetika stapaju se u auteničan diskurs, a to je visok nivo estetskih vrednosti i načela, kao i nesporan umetnički kvalitet. Radovi eminentnih umetnika, od kojih su većina univerzitetski profesori i jedan akademik, opravdavaju prirodu našeg htenja da se i Gračanica nađe na mapi privilegovanih mesta, gde se organizuju izložbe elitnih pojedinaca i udruženja.  Izložba novih članova udruženja vizuelnih umetnosti ’Lada’ u Gračanici predstavlja želju Galerije umetnosti Priština i Doma kulture Gračanica za povezivanjem sa relevantnim umetničkim institucijama, umetnicima i udruženjima. ’Lada’  je naše najstarije umetničko udruženje i baštini tradiciju afirmacije srpske kulture i umetnosti“, stoji u predgovoru kataloga.

Izložbu organizuju Galerija umetnosti Priština i Dom kulture „Gračanica“, a pokrovitelji su Ministarstvo kulture Republike Srbije, Grad Priština i Opština Gračanica. 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.