11:49, 01.11.2019Izvor: RTV Kim

"Guliver u zemlji lutaka" na festivalu u Kuršumliji: Napredak u odnosu na prošlu godinuAmatersko pozorište „Janićije Popović“ Doma kulture „Gračanica“ izvelo je lutkarsku predstavu „Guliver u zemlji lutaka“ u Кuršumliji, na Međunarodnom pozorišnom festivalu za decu i mlade „Lektirići ex yu fest”.

guliver-u-zemlji-lutaka-na-festivalu-u-kursumliji-napredak-u-odnosu-na-proslu-godinu

Foto: AP „Janićije Popović“

Umetnički direktor Festivala "Lektirići ex yu fest" Zoran Cvetković ocenio je da je lutkarska predstava „Guliver u zemlji lutaka“ dobar miks, između živih glumaca i lutaka, što je svakako doprinos reditelja, teksta i naravno glumaca.

Istakao je da su mladi amateri iz Gračanice napredovali u odnosu na prošlu godinu.

„Iskreno, nisam znao šta da očekujem u odnosu na prošlu godinu kada ste na 'Lektirići EX YU fest' izveli lutkarsku predstavu 'Budi to što jesi'. Ovo je već napredak, u smislu da ste se mnogo igrali, što naravno vama mnogo više odgovara, a kako ste mogli da vidite i najmlađoj publici“, rekao je Zoran Cvetković.

Mišljenja da su mladi glumci iz Gračanice napredovali u odnosu na prošlu godinu, bio je i član žirija pesnik Danijel Jovanović.

„Bilo je divno gledati vas kako se igrate sa lutkama na sceni. Uspeli ste da animirate decu da i ona aktivno učestvuju u predstavi što je veoma važno, oni su ovde potpuno bili na vašoj strani i to treba da vam bude najveći podstrek“, poručio je Jovanović.

Pozorišni Festival za decu i mlade „Lektirići ex yu fest“ organizuje Narodna biblioteka „Rade Drainac“ iz Prokuplja. Takmičarskog je karaktera i karakterističan je po tome što se održava u više gradova Topličkog okruga.

Ovogodišnji festival je sedmi po redu i okuplja pozorišne ansamble iz Makedonije, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Odlazak lutkarske predstave „Guliver u zemlji lutaka“ na Festival „Lektirići ex yu fest“ pomogli su Ministarstvo kulture i informisanja Vlade Republike Srbije i Opština Gračanica.


Tagovi: KulturaGračanica

Povezane vesti
Najčitanije


09:34, 03.07.2020


Najnovije