Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

EULEX pripadnicima KP-a na Jarinju isporučio osnovne namirnice; mediji – KFOR ih prevezao

Šef  EULEX-a, Lars Gunar Vigemark, potvrdio je večeras da je EULEX pripadnicima Kosovske policije na Jarinju tokom vikenda isporučio osnovne namirnice. Kosovski mediji istovremeno ...
Image

Na severu Kosova magistralni pravci prema Jarinju i Brnjaku blokirani su od 10. decembra, od kada su postavljene barikade u opštini Zvečan, Leposavić i Zubin Potok. Od tada su i oba prelaza zatvorena za saobraćaj. Osim što su na samom prelazu Jarinje, pripadnici policije nalaze se i u bazi u blizini ovog prelaza. 

„Sa zadovoljstvom saopštavamo da je na zahtev Kosovske policije, EULEX 17. decembra isporučio osnovne namirnice službenicima Kosovske policije na zajedničkom prelazu Rudnica/Jarinje, uključujući zalihe hrane, odeću kao i sredstva za higijenu“ – naveo je Vigemark na svom Tviter nalogu. 

Kosovski mediji, sa druge strane, izveštavaju da je devet pripadnika KP-a povučeno sa prelaza Jarinje, a da je povlačenje pripadnika policije „omogućio KFOR“.

Šef Sindikata policije Imer Zećiri rekao je za Klan da je reč o policajcima koji su imali terapiju.

„Šest je policajaca i tri policajke koje je prevezao KFOR, tako da njihovo zdravlje više nije ugroženo“, rekao je Zećiri, precizirajući da se radi o hroničnim bolesnicima. 

Klan je potom preneo, kako je naveo, potvrdu iz Kancelarije za medije Kosovske policije. 

„Što se tiče situacije i dešavanja na severu zemlje, Kosovska policija, po potrebi, sarađuje i održava stalni kontakt sa lokalnim i međunarodnim institucijama. KP takođe održava kontinuiranu saradnju i kontakte sa KFOR-om, koji je danas, zbog hroničnih zdravstvenih razloga, podržao transport 9 policajaca sa severa na jug“, navodi se u odgovoru policije koji je prenela ova televizija. 

„Policajce je prevezao KFOR, a izvori Kallxo.com su saopštili da policajci koji su se povukli, jer ​​imaju akutne zdravstvene probleme, poput srčanih oboljenja“, piše i Kallxo.

Radio Kontakt Plus zatražio je potvrdu ove informacije večeras i od KFOR-a čiji odgovor očekujemo. 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.