09:26, 15.02.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Hajdari se sastala sa predstavnicima CEFTA



Kosovska ministarka ekonomije, rada i trgovine Rozeta Hajdari kazala na sastanku sa predstavnicima CEFTA, da je Kosovo bilo primorano da uvede taksu od 100 odsto na srpske proizvode.

hajdari-se-sastala-sa-predstavnicima-cefta

Foto: ZPK.MTI

Hajdari se juče sastala sa predstavnicima CEFTA, sa kojima je razgovarala o tačkama za uklanjanje trgovinskih barijera i jačanju uloge Kosova u regionalnoj integraciji, navodi se u saopštenju kabineta kosovske ministarke.

Govoreći o taksi i reciprocitetu, najavila da se razmatraju sve mogućnosti i da će uskoro biti iznesen neki predlog.

"Naravno, mora se ispravno razumeti da je Kosovo bilo primorano na to, imajući u vidu pristup i diskriminaciju država članica CEFTA prema Kosovu u trgovinskim odnosima", poručila je Hajdari.

Ona je naglasila da je obavezno da se što pre procesuira dodatni protokol CEFTA 5 i 6 na ratifikaciju u kosovskoj Skupštini.

 "Važno nam je da napredujemo u ovom procesu, jer bi se ojačao mehanizam za rešavanje trgovinskih sporova, jer se, nažalost, naš region stalno suočava sa trgovinskim barijerama", naglasila je Hajdari.

Ona je istakla i da u tački "Višegodišnji akcioni plan 2.0" Kosovo podržava svaku inicijativu koja doprinosi unapređenju regionalne saradnje.

"Bitno nam je da imamo dobru saradnju sa svim zemljama u regionu, aktivno radeći na uklanjanju svih necarinskih barijera, pa tražim još aktivniju ulogu Sekretarijata CEFTA prema identifikovanju i rešavanju trgovinskih barijera", ukazala je Hajdari.


Tagovi: Privreda

Povezane vesti




Najčitanije



Najnovije