„Priština i Kurti nastavljaju da vrše pritisak i zastrašuju srpski narod na Kosovu i Metohiji“

Povodom hapšenja muškarca srpske nacionalnosti, optuženog da je počinio ratni zločin, iz Srpske liste su poručili da se radi o “jasnom pritisku i zastrašivanju koje sprovode ...
Image

U Srpskoj listi tvrde da je Z. A. “uhapšen bez predočenih ikakvih dokaza koji govore o njegovoj krivici”.

Naglasili su da nije bila primerena izjava kosovskog ministra unutrašnjih poslova Dželjalja Svećlje nakon hapšenja pomenutog lica.

„Likovanje Svećlje koji govori o zadovoljenju pravde i krivici Z. A. pre bilo kakve odluke suda – zabrinjava Srbe i svakog ko želi da veruje u pravo i pravdu, čiji je osnovni postulat da niko nije kriv dok se ne dokaže suprotno, a što nažalost ne važi za srpski narod na Kosovu i Metohiji“, navedeno je u saopštenju.

Predstavnici Srpske liste pozvali su nadležne institucije da “pokrenu postupak i pozovu na odgovornost Svećlju i svakog ko nevinog čoveka proglašava unapred krivim etiketirajući njega i njegovu porodicu, ali i čitav srpski narod”.

Apelovali su na Kvintu, Evropsku uniju, EULEX, UNMIK, OEBS i ostale međunarodne organizacije da “hitno formiraju pravni tim koji će pratiti slučajeve koji se protiv Srba vode pred kosovskim pravosuđem”.

Dodali su da izražavaju ozbiljnu sumnju da se “Srbi optužuju bez ikakvih dokaza, osuđuju i da se lažne optužnice koriste za progon preostalog srpskog naroda, posebno južno od Ibra”.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.