08:42, 04.12.2019Izvor: Vesti Online

Haradinaj: Kurti će biti premijer velikih razočarenjaVršilac dužnosti premijera Kosova, Ramuš Haradinaj, izjavio je da su njegova očekivanja od nove vlade, koju će voditi Aljbin Kurti, minimalna.

haradinaj-kurti-ce-biti-premijer-velikih-razocarenja

Foto: Ekspres / Nemanja Jovanovic

"Kurti će biti premijer velikih razočarenja. Moje mišljenje je, da će on biti slab i razočaravajući premijer", istakao je Haradinaj, prenosi Kljan Kosova.

Takođe, poručio je da upravljanje nije ideologija kojom se treba baviti, već da je upravljanje izvršno i dodao da kod Kurtija "ne vidi menadžerske i upravljačke kapacitete“.

"Pokretanje tema, uključivanje u javne rasprave, način su života. Pravljenje dnevnog reda, nešto je drugo", naglasio je vršilac dužnosti premijera Kosova.

Govoreći o broju ministarstava, Haradinaj je istakao da podržava odluku Samoopredeljenja i Demokratskog saveza Kosova, da nova vlada sadrži 12 ministarstava.

"Podržavam potez nove vlade, koji se odnosi na mali broj ministarstava i zamenika ministara. Mislim da je to adekvatno. Ta odluka predstavlja racionalizaciju troškova, štedi novac, ali takođe, može postojati problem u funkcionalnosti", zaključio je Haradinaj.


Tagovi: Aljbin KurtiVlada Kosova

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije