09:41, 28.04.2022 Izvor: KoSSev

HO „Srpska solidarnost“: Podeljeno više od 1.000 lopti za škole i sportske klubove na KiMHumanitarna organizacija „Srpska solidarnost“ sprovela je treću godinu zaredom akciju „Lopta solidarnosti“ za škole na KiM. Podeljeno je preko 1.000 lopti za više od 70 škola i najavljeno besplatno letovanje za 100 dece iz srpskih enklava na KiM.

ho-srpska-solidarnost-podeljeno-vise-od-1000-lopti-za-skole-i-sportske-klubove-na-kim

Foto: HO „Srpska solidarnost“

Kako su naveli iz ove HO, tokom ovogodišnje akcije obišli su škole u Kosovskom Pomoravlju i uručili lopte đacima za fizičko vaspitanje, kao i rukometnim klubovima sa severa Kosova.

„Obradovali smo i naše mališane u OŠ 'Desanka Maksimović' iz Kosovske Kamenice, OŠ 'Petar Petrović Njegoš' u Kuscu, Gimnaziji u Šilovu, OŠ 'Vuk Karadžić' Šilovo i u OŠ 'Bora Stanković' u Koretištu, kao i u rukometnim klubovima 'Mokra Gora' Zubin Potok i 'Trepča' iz Kosovske Mitrovice“, naveli su iz kluba.

Lopte koje su dodelili obezbeđene su zahvaljujući sportskim klubovima, sportskim savezima, društveno odgovornim kompanijama, ali i ljudima dobre volje.

„Zahvaljujući njima obezbedili smo preko 1.000 lopti za 75 škola i isturenih odeljenja kao i nekoliko sportskih klubova na Kosovu i Metohiji“, kazao je Branko Antić iz HO „Srpska solidarnost“.

Iz organizacije takođe najavljuju da će i ovog juna obradovati 100 mališana iz enklava, tako što će im obezbediti letovanje u Crnoj Gori.

„Svako ko je zainteresovan da bude deo tog humanitarnog projekta može se priključiti“, poručili su.

KoSSev
Tagovi: Humanitarna pomocDecaKosovo

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije