Hodžić: Dan kada moram da podsetim da na Kosovu postoji i bošnjačka zajednica

Zamenica gradonačelnika opštine Severna Mitrovica, Adrijana Hodžić, uputila je čestitku svim Bošnjacima povodom obeležavanja Dana Bošnjaka, istovremeno izražavajući zabrinutost ...
Image

“U želji da ovaj za nas istorijski važan datum, 28. septembar, Dan Bošnjaka, obeležimo onako kako dolikuje, upravo zbog lošeg položaja Bošnjaka na Kosovu, nažalost, teško mi je da pronađem smisao bilo kakvog praznovanja i slavljenja”, kazala je Hodžić.

Dodala je da “sem najsrdačnijih čestitki”, ima moralnu obavezu da ukaže na to da je bošnjačka zajednica trenutno jedna od najugroženijih na Kosovu. 

“Danas je dan kada moram da podsetim centralne vlasti, sve relevantne instance, kao i međunarodnu zajednicu, da na Kosovu postoji i bošnjačka zajednica. Danas ne obeležavamo ‘Dan’, obeležavamo sve nas koje je na ovom prostoru, a i šire uvek krasilo dostojanstvo, miroljubivost i poštovanje demokratskih principa. Dragi Bošnjaci i Bošnjakinje, hvala vam što i u ovako teškim okolnostima, praktično iz senke, i dalje težite ka očuvanju našeg identiteta, negovanju posebnosti i istrajnosti mira i tolerancije”, poručila je Adrijana Hodžić.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.