09:55, 30.06.2020Izvor: RTS

Holivudski glumac snimio film o srpskim manastirima na KosovuHolivudski glumac Džonatan Džekson (38) snimio je video o srpskim svetinjama na Kosovu i Metohiji, za koji je uradio o muziku i tekst pesme koja prati ostvarenje. Video je postavljen na YouTube-u, traje nešto više od pet minuta. U mini filmu se prikazuje "život" manastira Hilandar, ali i prirodna lepota koja ga okružuje, kao i srpske svetinje na Kosovu i Metohiji.

holivudski-glumac-snimio-film-o-srpskim-manastirima-na-kosovu

Foto: Myocn.net

Uz blagoslov Visokoprepodobnog arhimandira Metodija Igumana Svete carske srpske lavre Hilandar, Džekson je ovaj snimak objavio je pod nazivom "Kosovo (svih žalosnih radost)".

Muziku i tekst je uradio sam Džekson.

On je glumac, muzičar i pisac, dobitnik pet Emi nagrada, a posle proučavanja različitih vera, postao je pravoslavac.

Rođen je 1982. u protestantskoj porodici, navodi se u biografiji koja prati snimak.

Pesmu "Kosovo (Svih žalosnih radost)" napisao je iz ljubavi prema srpskom narodu i Crkvi, dajući lični, umetnički i molitveni doprinos očuvanju Kosova i Metohije, navodi se.

Svešteno bratstvo manastira Hilandara i Zadužbina Hilandara u Beogradu, blagodare Džonatanu Džeksonu, kao i svima koji su učinili da se ovaj spot premijerno prikaže na Vidovdan 2020. godine, stoji ispod objavljenog video materijala.


Tagovi: KulturaSPCKosovo

Povezane vesti
Najčitanije


09:34, 03.07.2020


Najnovije