18:56 | 05.11.2021 Izvor: Radio Kontakt Plus

Horgoš: Krijumčareni kozmetički proizvodi vredni preko 200.00 evra u kombiju za KiMKrijumčareni kozmetički proizvodi čija je vrednost procenjena na iznos od 230.000 evra oduzeti su danas na prelazu Horgoš. 

horgos-krijumcareni-kozmeticki-proizvodi-vredni-preko-20000-evra-u-kombiju-za-kim

Foto: Uprava carina

Skrivena kozmetika otkrivena je ispod polovnih stvari u kombiju "VW Crafter" britanskih registarskih oznaka, kojim su iz Velike Britanije ka Kosovu i Metohiji putovala dvojica muškaraca, jedan državljanin Republike Srbije, a drugi sa kosovskim ličnim dokumentima, stoji u saopštenju Uprave carina Srbije.  

Osim što su odabrali traku obeleženu zelenim semaforom, namenjenu onima koji nemaju ništa za prijavljivanje, obojica putnika su prilikom susreta sa carinicima rekla da sa sobom nose samo lični prtljag, s tim što je suvozač prijavio i polovan krevet sa dušekom i četiri upotrebljavana točka za svoj automobil, pojašnjavaju iz carine. 

"Tokom detaljnog pregleda koji je usledio, ispod prijavljenih polovnih stvari, čija je uloga bila da posluže kao paravan, pronađeno je 108 kartonskih kutija punih različitih kozmetičkih proizvoda. Kada je krijumčarena roba istovarena i prebrojana, potvrđeno je da se radi o gotovo 10.000 različitih kozmetičkih preparata australijske kompanije ''Nude by Nature'', vrednih preko 360.000 australijskih dolara" - dodaju. 

A u tovarnom delu kombija su pored pored različitih pudera, krema i setova dekorativne kozmetike pronađene i tri nove grafičke kartice, čija je vrednost oko 4.000 australijskih dolara.

Kako vrednost krijumčarene robe premašuje trećinu vrednosti vozila, do okončanja krivičnog postupka koji će biti pokrenut protiv 41-godišnjeg vozača, biće zadržan i kombi, čime se ukupna vrednost otkrivenog prekršaja uvećava na gotovo 244.000 evra, naovde iz Uprave carina. 
Tagovi: Uprava CarinaMUP SrbijeŠvercKrijumčarenjeKosovoSrbija

Povezane vesti


Najčitanije


21:47 | 24.05.2023


Najnovije