22:14, 08.07.2020Izvor: Koha

Hoti: Nema karantina na severuKosovski premijer Avdulah Hoti izjavio je danas da na severu nije uvedena mera karantina, te da niko ne može nametnuti tu meru bez odluke kosovske vlade, piše Koha.

hoti-nema-karantina-na-severu

Koha

"Na severu važi samo zakon Kosova, nema drugog zakona. Kao vlada, odlučićemo da li treba ograničiti kretanje. Kosovske institucije poštuju samo odluke koje proizilaze iz Vlade Kosova, nijednu drugu odluku. Na teritoriji Kosova se primenjuju samo kosovski zakoni. Na severu nema karantina. Nijedno telo koje se odluči za karantin tamo, ne može to učiniti bez odluke Vlade Kosova", naveo je Hoti. 

Komentarišući izjavu Srpske liste koja Kosovo i dalje naziva "Kosovo i Metohiju", te da potpredsednik vlade Goran Rakić dolazi iz ove stranke, Hoti je rekao da "Rakić podleže kosovskom zakonu".

"Potpredsednik vlade Goran Rakić koristi simbole Republike u svojoj kancelariji, kakvi su bili i do sada. Jučerašnje izjave nije dao Rakić. On je član Vlade Kosova i podleže zakonu. Ja sam zadužen za vladin kabinet. Svaki podleže kosovskim zakonima. U suprotnom, dužan sam doneti arbitrarnu odluku. Na njima je da odluče kako će se izjasniti", poručio je Hoti.


Tagovi: Goran RakićSever KosovaKorona virusAvdulah Hoti

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije