Hovenijer: SAD osuđuju paljenje i uništavanje imovine

Američki ambasador u Prištini, Džefri Hovenijer, saopštio je da SAD osuđuju paljenje i uništavanje imovine, kao i svaki pokušaj da se zastraše oni koji imaju ili ...
Image

„SAD osuđuju paljenje ili uništavanje imovine i svaki pokušaj da se zastraše oni koji imaju ili nameravaju da dobiju automobilske tablice RKS, u skladu sa kosovskim zakonom“, naveo je Hovenijer na Tviteru reagujući na to što je u Zubinom Potoku zapaljen automobil sa RKS tablicama, ujedno ocenjujući da su takvi postupci „kukavički čin i krivično delo“.

Hovenijer je ponovio zahtev SAD-a da se u potpunosti produži period primene odluke o preregistraciji vozila, kako bi tablice mogle da se zamene u periodu koji obuhvata ukupno 12 meseci.

Ujedno je ponovio stav SAD-a da Kosovo ima pravo da primeni odluku o preregistraciji vozila sa srpskim tablicama gradova na Kosovu na RKS.The U.S. condemns burning or destroying property and any effort to intimidate those with or intending to obtain RKS car plates under Kosovan law. These are cowardly and criminal acts. 1/2— Ambassador Jeff Hovenier (@USAmbKosovo) November 2, 2022

Kosovska policija saopštila je ranije da je rano jutros dobila informaciju da je u Zubinom Potoku zapaljen automobil sa RKS tablicama, u vlasništvu Srbina.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.