Humani maratonac trči za malog Aleksandra iz Brestovika

Aleksandru Džavriću iz Brestovika potrebna je transplantacija matičnih ćelija, koja se radi u Turskoj. Njegov imenjak, Aleksandar Kikanović iz Loznice, krenuo je na put od Krupnja do manastira ...
Image

Draško Džavrić kazao je za Radio Goraždevac da je zahvalan svim ljudima koji pomažu u lečenju njegovog sina Aleksandra, a pogotovo Aleksandru Kikanoviću koji je odlučio da trčanjem sakuplja novac za lečenje mališana.

„Imenjak mog sina koji se trenutno leči u Turskoj, odlučio je da trči preko Srbije. Stvarno je čovek velikog srca i treba ga podržati jer je čovek stvarno ispao fer, dao je celog sebe i greota bi bilo da se to medijski ne proprati… Stvarno svaka čast toj ljudini od čoveka, ne znam šta da kažem, njemu hvala i svima ostalima, ko god pošalje tu poruku na 1286. Zaista sam zahvalan, video sam da ima pomaka posle ove prve terapije u Turskoj, moramo da idemo dalje, možemo dete da spasimo… Alergija se uklonila za 15 dana, to je stvarno živo čudo, a idemo dalje… Sad će druga terapija 29. septembra, tako da se nadamo dobrim rezultatima. Hvala svima, a najviše našem borcu Aleksandru Kikanoviću i njegovom društvu koje ga prati na putu. Akcija će trajati 27 ili 28 dana, dečko će svakog dana trčati po 40 kilometara“, rekao je Džavrić.

Mladić koji je odlučio da istrči 1.150 km i tako sakupi deo novca za lečenje malog člana porodice Džavrić, Aleksandar Kikanović, pozvao je sve ljude dobre volje da pošalju 1286 na 3030.

„Ja sam već krenuo, evo sedmi dan trčim. Ako Bog da, danas stižemo do mesta Golubac. Ja sam Aleksandar Kikanović iz Loznice, jedan od retkih maratonaca koji ne trči za medalje, pehare i pare, već za bolesnu decu. Ovaj put sam krenuo put manastira Jaši, put od 1.150 kilometara. Put ozdravljenja malog Aleksandra Dzavrića sa Kosova i Metohije. Ako meni nije problem da ustanem u 6h ujutro i svakoga dana trčim 40 kilometara, mislim da ni vama nije problem da danas ne popijete tu jednu kafu i uplatite na 1286 na 3030 za malog Aleksandra koji treba da ide na transplantaciju matičnih ćelija u Tursku. Nije meni teško, mnogo je teže Aleksandru i njegovim roditeljima. Ja sam iza sebe ostavio kilometre i kilometre, trčao sam i do Ostroga, Hilandara, Rusije i ako Bog da sreće krajem septembra stići ću u manastir Jaši da se pomolim moštima Svete Petke za malog Aleksandra Dzavrića. A vi – građani Srbije, sportisti, svi ostali telefon u ruke i pošaljite 1286 na 3030“, poručio je Kikanović.

Podatke za uplatu novca za malog Aleksandra Džavrića iz Brestovika kod Peći možete pronaći i na sajtu humanitarne organizacije Budi human.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.