12:26, 06.01.2021Izvor: Radio Kontakt Plus

Održan humanitarni bazar za Maju CvetkovićHumanitarni bazar za dvogodišnju Maju Cvetković iz Kmetovca (opština Gnjilane), održan je danas na šetalištu u Kosovskoj Mitrovici.

humanitarni-bazar-za-maju-cvetkovic-na-mitrovickom-setalistu

Radio Kontakt Plus

Studenti su organizatori ovog događaja, a njihov cilj je da se pomogne maloj Maji koja boluje od spinalne mišićne atrofije, tip 1.

“Mi smo grupa studenata koja često organizuje ovakve humanitarne akcije i pomažemo roditeljima dece, koji nemaju finansijska sredstva za lečenje. Ovo nije prva akcija ovog tipa koju radimo, a sigurno ne i poslednja“, kazala je za Radio Kontakt Plus studentkinja Kristina Milutinović.

Maji Cvetković iz Kmetovca, bila su potrebna 2 miliona evra za operaciju, međutim zbog nedostatka sredstava ona nije podvrgnuta tom zahvatu.

„Sada operacija nije moguća i lečenje je mnogo skuplje. Njena terapija i ishrana na mesečnom nivou koštaju i do 2.000 evra. Danas je Badnji dan, veliki je praznik, nadamo se da je Bog uz nas i da ćemo pomoći koliko-toliko da se skupi novac za malu Maju“, dodala je Milutinović.

Dečja garderoba, igračke, slaniši i slatkiši, vina, posni kolači i božićni ukrasi - sve to bilo je izloženo na mnogobrojnim štandovima humanitarnog bazara.

„Ovu priču je pokrenulo dvadesetak devojaka. Uključilo se i mnogo ljudi iz cele Srbije, koji su nam pomogli da sve ovo spremimo“, kazala je za Radio Kontakt Plus studentkinja Jovana Šmigić.

Građane na mitrovičkom šetalištu zabavljali su animatori i di-džej, a mališani su bili u prilici da se slikaju sa nekim od svojih omiljenih likova iz crtaća.

Sav novac od prodatih artikala na današnjem bazaru biće uplaćen na račun Maje Cvetković.

Možete joj pomoći i uplatom na račun:

205-9001022121544-46,

primalac uplate - Miloš Cvetković.

Ažurirana vest: Organizatori humanitarnog bazara za Maju Cvetković, saopštili su da je danas prikupljeno oko 246.000 dinara.Tagovi: DecaKosovoPomoćMitrovica

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije