I učenici u Metohiji od danas ponovo u đačkim klupama

Nova školska godina počela je danas za učenike osnovnih i srednjih škola. Đaci u Goraždevcu, Osojanu, Velikoj Hoči i Orahovcu posle letnjeg raspusta ponovo su u školskim klupama. ...
Image

Direktor OŠ „Janko Jovićević“ u Goraždevcu, Milan Anđelković, kazao je da je u prvi razred upisano 11 učenika.

„Spremni smo za početak školske 2022/2023 godine, svi uslovi su ispoštovani, kako tehnički tako i epidemiološki. U prvi razred ove godine upisujemo 11 đaka, što je na neki način za pohvalu da kao mala škola ove godine upisujemo 11 novih učenika. Knjige su obezbeđene za skoro sve đake i oko toga neće biti ni najmanjih problema“, rekao je Anđelković.

Milan Kovačević, direktor OŠ „Radoš Tošić“ u Osojanu, kazao je da je sve spremno za početak nove školske godine.

„Što se tiče uslova sve je spremno. U prvi razred su upisana tri učenika. Besplatni udžbenici su obezbeđeni samo za one koji su socijalno ugroženi, a što se tiče ostalih – teško je da se nabave, jer ih u Mitrovici uglavnom nema“, rekao je Kovačević.

Direktorka OŠ „Dositej Obradović“ u Orahovcu, Suzana Milićević, srećna je što su đaci ponovo u klupama.

„Četiri učenika su upisala prvi razred. Što se tiče udžbenika – učenici su delimično snabdeveni, koriste se i polovni, koji se prenose sa generacije na generaciju. Problem predstavljaju radne sveske i radni listovi, koji trebaju da se kupe u Kosovskoj Mitrovici ili u centralnoj Srbiji“, rekla je Milićević.

Osnovna škola „Svetozar Marković“ u Velikoj Hoči, prema rečima direktora Marka Spasića takođe je spremno dočekala početak nove školske godine.

„Sve prostorije su dezinfikovane i pripremljene. U prvi razred su upisana četiri nova đaka. Ukupno 52 učenika će ove godine pohađati ovu školu“, rekao je Spasić.

Dodao je da je oko 80% učenika snabdeveno udžbenicima.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.