Putin u čestitki za Sretenje: Podržava zaštitu teritorijalnog integriteta Srbije i rešavanje kosovskog pitanja

"Podržavamo Vaše napore usmerene na zaštitu teritorijalnog integriteta zemlje i rešavanje kosovskog pitanja" - poruka je ruskog predsednika Vladimira Putina u ...
Image

„Srbija je značajan i pouzdan partner Rusije. Visoko cenimo izbalansirani spoljnopolitički kurs koji Beograd sprovodi u aktuelnim složenim međunarodnim okolnostima“ – dodaje se u čestitki.

Ruski predsednik je takođe naveo da je uveren da dalji razvoj rusko-srpskog strateškog partnerstva u potpunosti odgovara „interesima naših bratskih naroda“. 

Čestitku predsednika Ruske Federacije Vučiću je uručio ambasador te zemlje u Beogradu – Aleksandar Bocan-Harčenko. 

Podsetimo, pitanje Kosova i Metohije našlo se i u čestitki predsednika Sjedinjenih Američkih Država Džozefa Bajdena koji je pozdravio prihvatanje evropskog predloga za Kosovo, navevši da će u godini pred nama SAD nastaviti da podržavaju put Srbije ka pristupanju Evropskoj uniji i dijalog o „normalizaciji odnosa sa Kosovom“ pod okriljem EU. 

Čestitke su stigle i iz Francuske, Azerbejdžana, Turske, te Kine u čijoj se čestitki ne navodi i pitanje Kosova, već očuvanje „međunarodne pravde“.

„Zajedno radimo na očuvanju međunarodne pravde, odbrani međunarodnog prava i osnovnih principa međunarodnih odnosa i aktivno, ruku pod ruku, odgovaramo na istorijske promene u svetu“ – stoji u čestitki predsednika Narodne Republike Kine Si Đinpinga.

Navodi i da kinesko-srpski odnosi beleže trend razvoja, da oblasti praktične saradnje postaju sve veće, a da to građanima donosi prosperitet. 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.