I SNV podržava najavljeni skup penzionera: Očekujemo da nesreću naroda ne iskoriste političke partije

I SNV podržava skup
Image
Foto: SNV/Facebook

Srpsko nacionalno veće Кosova i Metohije (SNV) podržava zahteve Udruženja penzionera i ima razumevanje za njihovo nezadovoljstvo i brigu, ali istovremeno očekuju da organizatori neće dozvoliti da „nesreću naroda i skup iskoriste političke partije“.

„Srpsko nacionalno veće je već ranije reagovalo na beskrupuloznu politiku etničkog čišćenja koju kosovska vlada sprovodi i zahtevalo da se sa takvim odnosom prema nedužnom i golorukom narodu odmah prestane. Takođe smo najavili da će, ako se takva politika nastavi, u protivnom, neminovno doći do revolta i reakcije ugroženog naroda i njegove građanske neposlušnosti“, saopšteno je iz SNV-a.

Očekuju da organizatori, kako navode, neće dozvoliti da, kako ističu, „nesreću naroda i skup iskoriste političke partije, pogotovu ne Srpska lista, koja pored vlasti u Prištini, snosi najveću odgovornost za stanje u kome se naš narod našao“.

„Zahtevamo od Srpske liste da bude što dalje od skupa i ne pokušava da skup upotrebi za svoje političke ciljeve i ‘pranje’ od svoje odgovornosti“, kaže se u saopštenju.

Pozivaju sve zainteresovane da na skup dođu u svojstvu građana i time pokažu zrelost, ali i „otpor političkim manipulatorima“.

„Od toga koliko će današnji skup biti dostojanstven, umnogome će zavisiti dalja borba našeg naroda protiv šovinističke i diskriminatorske politike jednog od najvećeg mrzitelja srpskog naroda, Aljbina Кurtija, ali i protiv izdaje srpske vlasti, koja je na delu“, stoji u saopštenju.

Udruženje ujedinjenih penzionera najavilo je za danas u podne protest u severnom delu Mitrovice kako bi izrazili nezadovoljstvo protiv odluke CBK da se ukine dinar i platni promet ali i, kako je najavljeno, „protiv jednostranih poteza protiv interesa srpskog naroda, od hapšenja naših nevinih sugrađana, militarizacije severa, pa sve do brutalnog upada kosovskih specijalaca u prostorije srpskih institucija, od privremenih organa pa do ambulanti, pošte i prostorija nevladinih organizacija“.

Skup su prethodno podržale Srpska lista i Srpska demokratija.

Udruženje penzionera za ponedeljak najavilo skup, podržali Srpska lista i Srpska demokratija


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.