09:46, 09.03.2020Izvor: RTS

Indijan Vels otkazan zbog koronavirusaPrvi masters u 2020. godini, turnir u Indijan Velsu, neće se održati zbog zbog mogućnosti širenja koronavirusa. Naime, u južnoj Kaliforniji se pojavio virus pa su lokalne vlasti zabrinute zbog moguće epidemije.

indijan-vels-otkazan-zbog-koronavirusa

Foto: RTS

Zbog toga što su potvrđeni slučajevi koronavirusa u južnoj Kaliforniji otkazan je turnir u Indijan Velsu. Lokalne vlasti brinu da bi koronavirus mogao u velikoj meri da se raširi i zbog bezbednosti igrača i navijača ovaj događaj se otkazuje.

"U ovom trenutku postoji preveliki rizik za javno zdravlje područja okruga zbog održavanja velikog skupa ove vrste. Nije u javnom interesu navijača, igrača i okolnih krajeva da se ovaj turnir održi. Moramo da zajedno zaštitimo zajednicu od koronavirusa", rekao je David Agus, lekar sa Univerziteta Južna Kalifornija, sa kojim su se organizatori turnira konsultovali.

Na turniru, koji je trebalo da počne u utorak, prošle godine je bilo rekordnih 475.000 gledalaca i očekivalo se da će u ovoj godini taj broj biti nadmašen.

"Razočarani smo što se turnir neće održati, ali zdravlje i bezednost lokalne zajednice, navijača, igrača i volontera, sponzora, zaposlenih i svih koji su u vezi sa turnirom je najvažnija. Spremni smo da turnir održimo u nekom drugom terminu i tragamo za opcijama", rekao je direktor turnira Tomi Has.

Saopštenje o otkazivanju stiglo je u nedelju uveče, kada su već mnogi igrači stigli na pripreme poput Rafaela Nadala koji se oglasio na društvenim mrežama.

"Mi smo ovde, i još nismo odlučili šta ćemo dalje," napisao je Rafael Nadal na svom tviter nalogu i dodao da je veoma tužno to što se trenutno dešava u svetu i da se nada da će se brzo pronaći rešenje. "Ostajte dobro i sigurno", poručio je Nadal. 

Na turniru su učešće u pojedinačnoj konkurenciji i u dublu najavili Novak Đoković i Rafael Nadal, dvojica prvih na listi najboljih tenisera, a titule od prošle godine brane Dominik Tim u muškoj i Bianka Andresku u ženskoj konkurenciji.


Tagovi: Novak Đoković

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije