Institut za srpsku kulturu darovao Gospodarskoj kući u Velikoj Hoči više desetina svojih izdanja

Povodom Uskrsa Institut za srpsku kulturu iz Prištine, sa privremenim sedištem u Leposaviću, darovao je Gospodarskoj kući u Velikoj Hoči više desetina svojih izdanja. 
Image

Reč je o pedesetak monografskih studija iz oblasti nekoliko društvenih i humanističkih nauka i oko trideset brojeva „Baštine“, naučnog časopisa Instituta.

Izdanja Instituta Gospodarskoj kući uručio je dr Aleksandar Pavlović, viši naučni saradnik, koji u Velikoj Hoči više godina unazad istražuje nematerijalno kulturno nasleđe lokalnih Srba, posebno njihovu običajno-obrednu praksu vezanu za proslavu Uskrsa.

Knjige Instituta primili su predsednik Privremenog organa opštine Orahovac Aleksandar Micić, kustos u Gospodarskoj kući Ivica Mihajlović i nastavnik istorije u Osnovnoj školi „Svetozar Marković“, Danijel Đuričić. 

„Izražavam nadu da će izdanja Instituta za srpsku kulturu pronaći put do čitalaca u Velikoj Hoči, ali i da će ona poslužiti kao podsticaj za formiranje jedne veće biblioteke u okviru Gospodarske kuće, u kojoj je i zavičajni muzej, koja bi u cilju obrazovanja i sticanja novih saznanja lokalnom stanovništvu bila od naročite koristi“, kazao je dr Aleksandar Pavlović.
 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.