16:03, 11.11.2019Izvor: RTK, RTK2

IPŽP: Ukloniti glasove pristigle iz SrbijeIzborni panel za žalbe i predstavke (IPŽP) je doneo odluku o svim žalbama koje su podneli politički subjekti i kandidati za poslanike, a koje su podnete nakon objavljivanja konačnih rezultata izbora od strane Centralne izborne komisije.

ipzp-ukloniti-glasove-pristigle-iz-srbije

Radio Kontakt Plus

Izborni panel je odlučio sledeće:

IPŽP je primio 53 žalbe, za 52 žalbe panel je odlučio da naloži CIK-u da ponovo prebroji 1472 biračkih mesta.

Što se tiče žalbe koju je podnela Koalicija Inicijativa-ABK-PP, odlučeno je da se prihvati kao osnovana i naloženo je CIK-u da iz konačnog izbornog rezultata ukloni glasove glasača van Kosova pristiglih iz Srbije.

23 žalbe odbačene su kao neblagovremene i nedozvoljene.

25 žalbi je odbijeno kao neosnovano.

Konstatovano je da je jedna žalba povučena.

SL: Odluka da se odbiju glasovi raseljenih Srba šovinistička farsa

Rezultat političkih kalkulacija, čiji je deo i „šovinistička farsa“ sa brojanjem glasova raseljenih Srba u nekakvim skafanderima, konačno je pokazao šta je imao za cilj usvajanjem odluke Izbornog panela za žalbe kojim se odbijaju svi glasovi raseljenih Srba, navodi se u saopštenju Srpske liste.

“Podsećamo javnost da je isti panel za žalbe zahteve za poništavanjem ovih glasova već dva puta odbio, a da su nakon što je postalo jasno da skoro svi ti glasovi pripadaju Srpskoj listi, u Prištini došli na ideju da te glasove ponište i time najstrašnije prekrajaju volju glasača, i to onih koji su nakon nasilja na Kosovu i Metohiji raseljeni u centralnu Srbiju”, dodaje se u saopštenju.

“Odluka da se raseljenim Srbima ne dozvoli pravo da biraju ko će zastupti njihove interese i boriti se za njihov povratak je isključivo politički motivisana i nema nikakvog pravnog uporišta. Posebno ako svi dobro znamo da su glasovi raseljenih uvek dolazili na isti način, ali ovog puta je očigledno da je potrebno pokazati raseljenim licima da nisu dobrodošli i da kao Srbi mogu računati da se njihova prava neće poštovati”, takođe se navodi.

“Ovom prilikom obaveštavamo građane da čak i sa ovim političkim nasiljem, Srpska lista i dalje u svojim rukama ima svih deset mandata, a na osnovu demokratski izražene volje srpskog naroda”, zaključuje se u saopštenju Srpske liste.


Tagovi: Srpska lista

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije