21:02, 04.12.2019Izvor: Kosovo Online, Indexonline

Ivanović: Lažna vest prištinskih medija o smrti Silvane Arsović dodatni pritisak na njuPojedini prištinski mediji danas popodne objavili su lažnu vest o smrti Silvane Arsović, dugogodišnje saradnice Olivera Ivanovića, koja se od sinoć nalazi u Kliničkom centru u Kosovskoj Mitrovici zbog tegoba sa pritiskom.

ivanovic-lazna-vest-pristinskih-medija-o-smrti-silvane-arsovic-dodatni-pritisak-na-nju

Kosovo Online

U tekstu na sajtu Indeksonline navodi se da je Silvana Arsović danas preminula pod sumnjivim okolnostima, dovodeći njenu navodnu smrt sa činjenicom da je prištinsko tužilaštvo pre dva dana stavilo na spisak optuženih za učešće u ubistvu Ivanovića.

Istu vest, koja je duboko uznemirila rodbinu i prijatelje Silvane Arsović, preneli su i još neki prištinski portali.

Foto:Indexonline (prt.sc.)

Direktor KBC u Mitrovici dr Milan Ivanović, demantovao je za Kosovo Onlajn ovu informaciju.

„Naša pacijentkinja Silvana Arsović koja je juče primljena u lošem opštem stanju zbog vrtoglavice i bolova u grudima, trenutno je na odeljenju poluintenzivne nege u poboljšanom i relativno stabilnom zdravstvenom stanju, posle terapije i nege koju je dobila“, rekao je Ivanović.

On se posebno osvrnuo na pritisak i stres kojem je već dugo izložena Silvana Arsović.

„Posle novih pritisaka od strane medija i lažnih informacija da je Silvana Arsović umrla, dužan sam da demantujem takve sračunate dezinformacije, čiji je izgleda cilj da se izazove dalje pogoršanje njenog stanja i verovatno da se ona ukloni kao svedok osionosti nekih institucija, koje iznose lažne optužbe na njen račun. Istovremeno, optužbe medija da je ona pod sumnjivim okolnostima umrla predstavljaju i pokušaj optužbe na račun naših zdravstvenih radnika i institucija“, rekao je Ivanović.

Sekretarica ubijenog ildera GI SDP Olivera Ivanovića primljena je juče u koronarnu jedinicu Internog odeljenja Kliničko – bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici zbog pogoršanog zdravstvenog stanja izazvanog povišenim krvnim pritiskom.

Božović: Oni koji su plasirali lažnu vest moraće za to da odgovaraju

Potpredsednica Građanske inicijative SDP “Oliver Ivanović” Ksenija Božović izjavila je za Kosovo Onlajn da će oni koji su danas plasirali lažnu vest o smrti Silvane Arsović,  morati za to da odgovaraju pred nadležnim institucijama.

Foto: Kosovo Online

„Čim sam čula za tu vest došla sam da se lično uverim kako je Silvana. Njeno stanje jeste loše, ali je ona živa. Smatram da je ovo još jedan vid pritiska na nju i zato će oni koji su objavili ovu lažnu vest morati da kažu odakle im takva informacija. Ako ne nama, onda nadležnim institucijama. Mi u Građanskoj inicijativi smo ovo shvatili i kao upozorenje. Ne daj Bože da se nešto loše desi Silvani, oni će odgovarati za to, a čim se bude oporavila, Silvana će podneti tužbu protiv njih“, rekla je Božović.

Ona je istakla da se već godinama vrši psihološki pritisak na tu ženu i od strane kosovskog tužilaštva i kroz izjave koje daje i od kosovske policije.

„Smatramo da je ovo i jedan vid pritiska na tu zdravstvenu ustanovu u kojoj se Srbi leče, kako bi opet optužili Srbe da su krivi“, rekla je za Božović.

U međuvremenu, portal Indexonline je, nakon lažne vesti o smrti Silvane Arsović, koja je objavljena u 16.05, objavio novu vest u 17.20, u kojoj se navodi da se ona nalazi u teškom zdravstvenom stanju. 

Foto:Indexonline (prt.sc.)

Izvori portala naveli su da se njeno stanje smatra sumnjivim, jer dolazi samo nekoliko dana nakon što je je Specijalno tužilaštvo podiglo optužnicu protiv nje.


Tagovi: Oliver IvanovićSilvana Arsović

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije