Izabrano novo rukovodstvo Srpske liste

Na današnjoj sednici Skupštine Srpske liste izabrano je novo rukovodstvo te stranke.
Image
Foto: Srpska lista

Za novog predsednika Srpske liste, jednoglasno je izabran prof. dr Zlatan Elek.

Tom prilikom, Elek je izrazio zahvalnost delegatima Srpske liste na podršci, poverenju i časti koja mu je ukazana“, navodi se u saopštenju iz Srpske liste dostavljenom medijima.

„Ujedno se zahvalio i prethodnom rukovodstvu Srpske liste na zalaganju koje su pokazali u borbi za interese srpskog naroda u izuzetno složenim okolnostima“, dodaje se u saopštenju.

Kako se navodi, Elek je istakao da će Srpska lista i u narednom periodu biti stožer oko koga će se okupljati srpski narod na Кosovu i Metohiji.

„Kao i da će sve važne političke odluke uvek donositi u koordinaciji sa zvaničnim Beogradom, a u interesu čitavog srpskog naroda čuvajući preko potrebno jedinstvo“, kazao je Elek.

Prof. dr Zlatan Elek je direktor КBC Кosovska Mitrovica i vanredni profesor Medicinskog fakulteta u Кosovskoj Mitrovici. Autor je više stručnih i naučnih radova. Oženjen je i ima troje dece.

Na izbornoj skupštini izabrano je i pet potpredsednika stranke – bivši gradonačelnik opštine Zvečan i zamenik direktora KBC Kosovska Mitrovica dr Dragiša Milović, potom gradonačelnik opštine Štrpce Dalibor Jevtić, direktorka Studentskog centra u Kosovskoj Mitrovici Dragana Antonijević, dekanica Ekonomskog fakulteta prof. dr Tanja Vujović, kao i novopostavljeni predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Ivan Zaporožac.

Za članove predsedništva Srpske liste izabrani su: Gordana Savić, Srđan Popović, Srđan Vulović, Nemanja Biševac, Slavko Simić, Ivan Todosijević, Verica Ćeranić, Siniša Lazić i Saša Milošević.

Portparol Srpske liste biće Igor Simić.

Na izbornoj skupštini u Kosovskoj Mitrovici, održanoj u prostorijama Srpske liste, prisustvovali su i predstavnici CIK-a.

Dr Zlatan Elek novi predsednik Srpske liste


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.