Izbori za skupštine opština Leposavić i Zvečan 25. decembra

Kosovska predsednica, Vjosa Osmani, odredila je 25. decembar za datum održavanja prevremenih izbora za skupštine opština Zvečan i Leposavić.
Image

“Nakon Odluke Vlade Kosova o raspuštanju skupština opština u Zvečanu i Leposaviću, nakon konsultacija sa političkim partijama i imajući u vidu da Centralna izborna komisija ima dovoljno vremena za organizaciju i nesmetano odvijanje izbora, predsednica Vjosa Osmani, u skladu sa rokovima i zakonskim obavezama, odredila je 25. decembar kao datum prevremenih izbora za skupštine opština Zvečan i Leposavić́“, saopšteno je iz kabineta kosovske predsednice.

Ona je pozvala političke subjekte na mirnu kampanju, bez tenzija, uz poštovanje Izbornog zakona i političkih rivala, dodaje se u saopštenju.

“Izbori za skupštine opština Zvečan i Leposavić biće održani nakon ostavke odbornika skupština opština i njihovog raspuštanja 18. novembra od strane Vlade Republike Kosovo“, stoji u saopštenju.

Podsetimo, portparol Centralne izborne komisije (CIK), Valjmir Eljezi, izjavio je da su se za vanredne lokalne izbore u četiri opštine na severu Kosova, od 15. novembra do danas, prijavila tri politička subjekta, od kojih je samo jedan dostavio imena četiri kandidata za sve četiri opštine, dok druga dva imaju kandidate samo u po jednoj opštini.

CIK je 21. novembra produžio rok za prijavu do 25. novembra.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.