„Izbori za srpske opštine i bez Srba – nemaju nikakvog smisla i osuđeni su na propast“

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković, izjavio je da “jednostranom odlukom o održavanju vanrednih izbora u opštinama na severu Kosova vlast u Prištini nastavlja ...
Image

Petković je poručio da “izbori za srpske opštine i bez Srba nemaju nikakvog smisla i kao takvi osuđeni su na propast”.

„Reč je o novom pokušaju Prištine da okupira sever Kosova, skrivajući se iza nekakvih izbornih procesa u trenutku kada svojim jednostranim i protivpravnim akcijama Aljbin Kurti i Vjosa Osmani dodatno podižu tenzije na terenu“, navodi se u saopštenju.

Petković je kazao da “ovo predstavlja još jedan dokaz da Priština nikada nije ni želela institucionalnu saradnju sa Srbima na Kosovu i Metohiji, već nastoji da sprovede i zaokruži svoju velikoalbansku ideju i protera Srbe sa njihovih vekovnih ognjišta”.

„Nikakvim ucenama i pretnjama Priština neće uspeti da zaplaši Srbe koji su napustili kosovske institucije, jasno poručivši da je jedini put za povratak formiranje Zajednice srpskih opština i ukidanje protivpravnih i jednostranih odluka o tablicama“, smatra Petković.

Podsetimo, kosovska predsednica Vjosa Osmani, zakazala je za 18. decembar održavanje vanrednih izbora za gradonačelnike Severne Mitrovice, Zubinog Potoka, Zvečana i Leposavića.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.