20:15, 11.10.2019Izvor: RTK2

Izvršen prenos vlasništva nad montažnim mostom u DečanimaKomandant KFOR-a, general major Lorenco D’Adario, italijanski ambasador na Kosovu, Kristoforo Sardi i predstavnici lokalnih vlasti, prisustvovali su svečanosti prenosa vlasništva nad montažnim mostom sa italijanskog kontingenta na opštinu Dečani.

izvrsen-prenos-vlasnistva-nad-montaznim-mostom-u-decanima

Foto: RTK2

Donacija mosta, smeštenog u blizini srpskog pravoslavnog manastira Visoki Dečani, zaključena je potpisivanjem prenosa vlasništva i sečenjem vrpce od strane komandanta Regionalne Komande Zapad, pukovnika Danielea Pizanija i prvog čoveka Dečana, Baškima Ramosaja, navodi se u saopštenju.

Most dugačak 24 metra i širok 4 metra, nosivosti 15 tona, nije bio namenjen samo za izvođenje vojnih aktivnosti. Zapravo, uvek je bio na raspolaganju lokalnom stanovništvu, koje ga popularno zove “italijanski most.”

"Ova donacija je deo aktivnosti koje se sprovode u okviru civilno-vojne saradnje od strane italijanskog kontingenta, koji od 1999. godine deluju u ovom području pod okriljem NATO/KFOR-a, u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN, doprinoseći održavanju bezbednog i sigurnog okruženja", dodaje se u saopštenju KFOR-a.


Tagovi: Visoki DečaniKosovoKFOR

Povezane vesti
Najčitanije


08:19, 24.05.2020


Najnovije