Izvučeni redni brojevi političkih subjekata na glasačkim listićima za izbore na severu Kosova

Izvučeni su redni brojevi političkih subjekata koji će se naći na glasačkim listićima kada su u pitanju izbori za gradonačelnike Severne Mitrovice, Zvečana, Zubinog Potoka i Leposavića, javlja Koha.
Image

Kandidate za gradonačelnike na severu imaju Demokratska partija Kosova, Samoopredeljenje, Partija kosovskih Srba, Građanska inicijativa „Mitrovica“, a prijavljen je i jedan samostalni kandidat.

Ovo su kandidati za gradonačelnike:

• iz Građanske inicijative „Mitrovica“ – Betim Osmani (opština Severna Mitrovica), broj 111;

• iz Demokratske partije Kosova – Taulant Keljmendi (opština Severna Mitrovica), Iljir Peci (opština Zvečan), Izmir Zećiri (opština Zubin Potok) i Aljbuljena Behljulji Hatemi (opština Leposavić), broj 112;

• iz Partije kosovskih Srba – Aleksandar Jablanović (opština Leposavić), broj 113;

• samostalni kandidat Slađana Pantović (opština Zvečan), broj 114;

• iz Samoopredeljenja – Erden Atić (opština Severna Mitrovica), Fetah Peci (opština Zvečan), Fljatron Hasani (opština Zubin Potok) i Ljuljzim Hetemi (opština Leposavić), broj 115.

Lokalne izbore za 18. decembar raspisala je kosovska predsednica Vjosa Osmani nakon izlaska Srba sa severa iz institucija.

Iz Srpske liste je saopšteno da neće učestvovati na predstojećim izborima.

Podsetimo, tokom jučerašnjeg dana u severnom delu Mitrovice čulo se više detonacija, kada su novi članovi OIK u pratnji Kosovske policije pokušali da uđu u prostorije ovog tela.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.