21:00, 03.03.2021Izvor: KoSSev

Jednomesečni pritvor još jednom službeniku uhapšenom u akciji „Subvencije 2021“Osnovni sud u Prištini odredio je meru jednomesečnog pritvora juče pritvorenom opštinskom službeniku u Peći A. B. On se kao i više od deset službenika na lokalnom ili centralnom nivou koji su uhapšeni prošle nedelje, tereti za zloupotrebu službenog položaja i primanje mita, a u vezi sa subvencijama za podršku poljoprivrednicima, izveštava KoSSev.

jednomesecni-pritvor-jos-jednom-sluzbeniku-uhapsenom-u-akciji-subvencije-2021

Foto: Shutterstock

Osumnjičenom A. B. određen je pritvor u trajanju do jednog meseca usled toga što je sud ocenio da je mera adekvatna za nesmetan razvoj slučaja.

Kako su naveli iz Osnovnog suda u Prištini, postoji rizik da će, ukoliko okrivljeni bude pušten, pokušati da izbegne krivičnu odgovornost, te ujedno uništi, prikrije, izmeni ili fasifikuje dokaze o krivičnom delu.

Sudija za prethodni postupak je takođe izrazio sumnju da bi osumnjičeni mogao da utiče na potencijalne svedoke tužilaštva, ali i ponovo izvrši krvična dela.

Sumnja se da je A. B. u svojstvu službenog lica pričinio štetu korisnicima subvencija namenjenih za razvoj poljoprivrede, te imao koristi od istih u vidu mita.

Kako je juče prenela prištinska Koha, sumnja se da je A. B. stekao nezakonitu korist u iznosu od oko 48.000 evra.

Tužilaštvo je prethodno saopštilo da postoji sumnja da je A. B. novac podelio sa B. N. i S. Š.

Podsetimo, prethodne nedelje u dvodnevnoj akciji Kosovske policije pod nazivom „Subvencija 2021“ uhapšeno je više osoba i zaplenjeno više stotina hiljada evra. Osumnjičeni se terete da su u svojstvu službenika u više opština na Kosovu potraživali mito kako bi poljoprivrednicima bile dodeljene subvencije kosovskog ministarstva poljoprivrede.


Tagovi: PravosuđeHapšenjePrištinaKorupcija

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije