19:31, 07.01.2022 Izvor: Radio Kontakt Plus

Jednomesečni pritvor za troje privedenih u slučaju "Brezovica"Jednomesečni pritvor određen je trojici privedenih u jučerašnjoj akciji "Brezovica", saopštilo je Osnovno tužilaštvo u Uroševcu. 

jednomesecni-pritvor-za-troje-privedenih-u-slucaju-brezovica

Foto: Osnovno tužilaštvo Uroševac

Pritvor je određen B.H. koji se sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja, A.K. koji se sumnjiči za isto delo ali i primanje mita, kao i I.A. koji se sumnjiči za davanje mita i vršenje uticaja.

"Sudija za prethodni postupak Odeljenja za teška krivična dela usvojio je kao osnovan zahtev državnog tužioca za određivanje pritvora za troje osumnjičenih i određen im je pritvor u trajanju od mesec dana za svakog ponaosob" - navodi se u saopštenju. 

Podsetimo, u drugom delu akcije "Brezovica", koja je sprovedena juče, na više lokacija, uhapšeno je sedam osoba, od kojih su dvoje službenici kosovskog ministarstva životne sredine, prostornog planiranja i infrastrukture.

U prvom delu akcije "Brezovica", 21. decembra prošle godine, uhapšeno je 10 osoba, među kojima je i bivši gradonačelnik Štrpca, Bratislav Nikolić.

Nikolić se sumnjiči da je u svojstvu gradonačelnika Štrpca od 2014. do 2018. godine primao mito - novac i poklone radi izdavanja građevinskih dozvola u Nacionalnom parku "Šar planina", u vikend naselju na području Brezovice.
Tagovi: ŠtrpceBrezovicaKosovo

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije