11:45, 26.05.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Jevtić: Albanci sekirom napali povratnika kod KlineVršilac dužnosti ministra za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić saopštio je danas da su povratnika Đorđiju Đorovića sekirom napali Albanci u selu Drenovčić kod Kline.

jevtic-albanci-sekirom-napali-povratnika-kod-kline

GracanicaOnline.info

"Albanci koji su ga napali su mu tom prilikom zapretili da ako ga ponovo vide na njegovom imanju da će mu ‘odseći glavu kao jagnjetu'", naveo je Jevtić u objavi na Tviteru.

Ministar Jevtić upozorava da je "krajnje vreme da se ovom nasilju stane na put".

U objavi se, međutim, ne navodi kada se incident dogodio, niti da li je slučaj prijavljen policiji.

Đorović: Rekao je da će me sledeći put ubiti, ne smem da odem na svoje imanje

Povratnik Đorđije Đorović pojasnio je u razgovoru za RTS šta se sinoć dogodilo na njegovom imanju, kada su mu prišla dva Albanca, od kojih mu je jedan pretio.

Đorović je ispričao da se incident dogodio na njegovom imanju, da su se juče popodne ispred kuće pojavila dva odrasla Albanca, od kojih mu je jedan zapretio ubistvom ako ga još jednom budu zatekli na njegovom posedu.

"Šta tražiš ti ovde, ima da ubijem i kuče i tebe, ako te sledeći put budem video ovde", preneo je Đorović pretnju, kako kaže, krupnijeg Albanca.

Đorović ne zna ko je Albanac koji mu je pretio, ali poznaje drugog koji je bio sa njim. Radi se o komšiji čije je stado ovaca bilo na njegovom imanju.

Komšija Albanac je, nastavlja Đorović, ćutao, nije se uključivao, ali nije ni odvraćao drugog koji mu je pretio.

Đorović živi u drugom selu, a bio je u obilasku svoje kuće, čekajući da mu je dograde i za koju je temelj sam postavio.

Pretnju je prijavio najpre KFOR-u, a onda je kasno uveče stigla i patrola kosovske policije.

Ispričao je šta mu se dogodilo i preneo da više ne sme da ode do svog imanja.

"Ne znam šta me tamo čeka. Ne poznajem osobu koja mi je pretila i nisam siguran da neće nešto da preduzme", dodaje Đorović.

Ne zna šta može da bude povod za pretnju, ali pretpostavlja da je imanje u pitanju i namera da ga komšije bespravno koriste.

U Drenovčiću osim njega nema više Srba, a od pre tri godine otkako se vratio, u selu obrađuje oko 20 hektara svoje i zemlju svojih stričeva i ujaka.


Tagovi: KlinaNapadPovratnici

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije