16:01, 18.12.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

„Bratu nezaobilazan faktor rešavanja problema nevećinskih zajednica na Kosovu“Kosovski ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić, razgovarao je danas sa odlazećim ambasadorom Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) na Kosovu, Janom Bratuom.

jevtic-bratu-nezaobilazan-faktor-resavanja-problema-nevecinskih-zajednica-na-kosovu

Foto: Ministarstvo za zajednice i povratak

Tokom sastanka, sagovornici su, kako se ističe, izrazili obostranu zahvalnost povodom plodonosne saradnje u prethodnom periodu.

“Saradnja Ministarstva za zajednice i povratak i Misije OEBS na Kosovu, rezultirala je rešenjima konkretnih izazova i problema u datom trenutku”, navodi se u saopštenju iz Jevtićevog kabineta.

Ministar Jevtić je, dodaje se u saopštenju, istakao da je ambasador Bratu tokom svog mandata na Kosovu, bio nezaobilazni faktor rešavanja gorućih pitanja nevećinskih zajednica, zaštite i promovisanja njihovih prava, uključujući i pravo na povratak.

Bratu je tokom sastanka obavestio Jevtića o svom nedavnom imenovanju na dužnost šefa misije OEBS u Srbiji i izrazio nadu i uverenje da će i u narednom periodu nastaviti međusobnu saradnju, stoji u saopštenju.


Tagovi: OEBSJan BratuMZZPDalibor Jevtić

Povezane vesti
Najčitanije


16:03, 05.03.2021

22:32, 01.03.2021


Najnovije