19:18, 28.05.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Jevtić i komandant KFOR-a o bezbednosnoj situaciji u povratničkim sredinamaVršilac dužnosti ministra za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić, izrazio je u razgovoru sa komandantom Kfora, general-majorom Mikeleom Risijem, zabrinutost za bezbednosnu situaciju u povratničkim sredinama, nakon poslednjih napada na Srbe i njihovu imovinu.

jevtic-i-komandant-kfor-a-o-bezbednosnoj-situaciji-u-povratnickim-sredinama

MZZP

“Ministar Jevtić je izrazio zabrinutost za bezbednosnu situaciju u povratničkim sredinama posle nekih prekršaja nad Srbima i njihovom imovinom”, navodi se u saopštenju iz MZZP.

Ministar Jevtić je naveo da je potreban veći angažman svih relevantnih institucija za rešavanje bezbednosnih pitanja na Kosovu i izgradnju poverenja srpske zajednice.

General Risi je potvrdio posvećenost Kfora da doprinese sigurnom i bezbednom okruženju i slobodi kretanja za sve zajednice na Kosovu, u skladu sa mandatom Kfora, na osnovu Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija iz 1999. godine.

KFOR će, u skladu sa svojim mandatom UN-a, nastaviti da sarađuje sa svim institucijama, posebno Kosovskom policijom, na zaštiti imovine i života i obezbeđivanju sigurnog okruženja za sve, navedeno je u saopštenju.


Tagovi: BezbednostKFOR Povratnici

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije