14:33, 29.12.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Jevtić: Sedmi put ove godine opljačkana kuća porodice Repanović u OsojanuPorodična kuća povratničke porodice Repanović, u Osojanu, u opštini Istok, obijena je i opljačkana sedmi put ove godine.

jevtic-po-sedmi-put-ove-godine-opljackana-kuca-porodice-repanovic-u-osojanu

Foto: Jedinstvo

To je na Twitteru saopštio ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi, Dalibor Jevtić.

“Sedmi put zato što prethodnih šest niko nije procesuiran. Dragana neće ništa pokolebati da pored svih napada ostane i živi u svom Osojanu”, istakao je Jevtić, ujedno upitavši nadležne kada će konačno zaštiti povratnike.

Kancelarija za KiM: Politika nekažnjavanja zločina nad Srbima šalje jasnu poruku izgrednicima da su Srbi i njihova imovina dozvoljene mete

Кancelarija za Кosovo i Metohiju izražava ogromnu zabrinutost zbog novog napada u kome se na meti našla imovina Srba koji žive na prostoru Metohije.

“Očigledno je da politika nekažnjavanja zločina nad Srbima šalje jasnu poruku izgrednicima da su Srbi i njihova imovina dozvoljene mete. Dok se Priština deklarativno, na rečima zalaže za omogućavanje bezbednog povratka raseljenih porodica, dotle u praksi ne čini ništa da im taj povratak omogući i učini bezbednim. Naprotiv, svojim nečinjenjem čak podstiče takvo ponašanje i stvara klimu u kojoj su napadi na Srbe dozvoljeni”, ističe se u saopštenju iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Iz Kancelarije traže da se počinioci kako ovog, tako i brojnih prethodnih napada pronađu i privedu pravdi bez odlaganja, jer, kako se ističe, to je jedini način da prištinske institucije da dokažu svoju opredeljenost mirnom suživotu.

Prethodno su, u junu ove godine, dve povratničke porodice Repanović iz Osojana opljačkane. 

Jednoj je obijena kuća, a drugoj ukradena poljoprivredna mašina. 

Ni za jedan od ovih napada niko nije odgovarao, poručuje se u saopštenju. 


Tagovi: PljačkaSrbiKancelarija za KiMDalibor JevtićOsojane

Povezane vesti
Najčitanije


16:03, 05.03.2021

22:32, 01.03.2021


Najnovije