Jevtić sa građanima i predstavnicima Kfora o bezbednosti u opštini Štrpce

Predsednik opštine Štrpce, Dalibor Jevtić, održao je danas sastanak sa građanima povodom bezbednosne situacije u toj opštini i ranjavanja jedanaestogodišnjeg dečaka i ...
Image

Sastanku su prisustvovali predstavnici svih sela, ali i onih koji su 6. januara postavili blokade na magistralnom putu u znak protesta zbog ranjavanja dvojice dečaka, saopšteno je na Fejsbuk stranici Opštine Štrpce.

“Predlozi su bili različiti, a sve ono što je na sastanku usvojeno kao realan zahtev i bojazan naših građana, Opština će kao institucija delovati i uputiti zahteve kako bi se sigurnost i bezbednost naših građana osigurala. Takođe, na sastanku je dogovoreno da se iz svih sela sa srpskom većinom odabere po tri do pet predstavnika koji će ubuduće redovno da se sastaju i održavaju sastanke sa predsednikom i njegovim saradnicima, ne samo po pitanju bezbednosti, već će se razgovarati o svim temama koje oni budu kandidovali”, navodi se u objavi. 

Kako se dodaje, nakon ovog sastanka, Jevtić se sastao sa komandantom regionalne komande-zapad КFOR-a, kojem je preneo zabrinutosti građana i istovremeno istakao da je situacija izuzetno teška i ozbiljna, te da ga “posebno brine taj narativ oko čitavog događaja od 6. januara i pokušaji da se opravda pokušaj ubistva dečaka i mladića”. 

“Sastanak je bio dug i detaljan, a predsednik je pukovniku preneo sve zabrinutosti i informacije koje građani imaju i tražio od КFOR-a da povećaju svoju prisutnost u skladu sa nivoom i kapacitetom kao i misijom koju oni trenutno na Кosovu imaju”, ističu. 

Sa druge strane, od policije će tražiti da, pored stalnih punktova, dodatno povećaju patrole u blizini škola, mesta gde deca čekaju školski prevoz, kao i prilikom njihovog povratka iz škole.

“Predsednik je na kraju najavio da će, ne samo danas, nego i sutra, nastaviti da obavlja razgovore sa ljudima koji bi trebalo i mogu da pomognu da se čitava ova situacija prevaziđe i da se obezbedi sigurnost i mir za naše građane. A mir je na kraju naš najveći interes”, rekao je Jevtić, stoji u objavi na Fejsbuku.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.