18:29, 18.11.2019Izvor: Radio Kontakt plus

Jevtić se sastao sa delegacijom NATO-aPotpredsednik Srpske liste, Dalibor Jevtić, sastao se sa delegacijom NATO-a, koju je predvodio zamenik pomoćnika generalnog sekretara Džonatan Pariš.

jevtic-se-sastao-sa-delegacijom-nato-a

Foto: MZZP

Na sastanku se razgovaralo o trenutnoj političkoj i bezbednosnoj situaciji, proteklim izborima, ali i dijalogu Beograda i Prištine, navodi se u saopštenju.

Jevtić je Džonatana Pariša podsetio da je Srpska lista na nedavno održanim izborima osvojila svih deset mandata u kosovskom parlamentu i istakao da “izborna volja naroda treba da se poštuje”.

Predstavnici NATO-a su kazali, da je kada je reč o bezbednosnoj situaciji, “Кfor bio i da će i dalje ostati garant mira i stabilnosti”.

Jevtić je naglasio da je način na koji je došlo do odluke oko transformacije КBS-a u oružane snage “nešto što je produbilo nepoverenje između naroda i institucija” i ocenio da takve odluke ostavljaju trag u odnosima naroda na Кosovu.

Tokom sastanka su zvaničnici iskazali obostrano zadovoljstvo što je do današnjeg susreta došlo, a najavljen je i nastavak komunikacije i koordinacije povodom svih značajnih pitanja, stoji u saopštenju.


Tagovi: Dalibor JevtićBezbednostNATO

Povezane vesti
Najčitanije


09:34, 03.07.2020


Najnovije