10:58, 05.11.2019Izvor: Happy, Beta, N1

"Još četiri-pet povlačenja priznanja Kosova do kraja godine"Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, najavio je da će do kraja godine "četiri-pet" država u svetu povući priznanje nezavisnosti Kosova.

jos-cetiri-pet-povlacenja-priznanja-kosova-do-kraja-godine

Foto: Beta/Mario Strmotić

Reagujući na izjavu američkog izaslanika Metjua Palmera o riziku da Srbiji budu uvedene sankcije zbog kupovine ruske vojne opreme, Dačić je za televiziju Hepi kazao da nema osnova za uvođenje sankcija jer kako je naveo, "nismo glupi da ne znamo šta je dozvoljeno".

Komentarišući navode da je u kontaktu sa liderom Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergejem Trifunovićem i da je spreman na saradnju sa opozicijom, Dačić je ocenio da je suština tih optužbi da se "slomi naš otpor kad je reč o pitanju Kosova".

"To je nebitna tema. Ko je taj Sergej Trifunović da se ja njemu pravdam? Dragana Đilasa nisam video od kad sam postao ministar. Očigledno je plan da ceo taj front bude usmeren ka tome da slomi naš otpor kada je reč o Kosovu i Metohiji. Oni rade protiv Vučića a ne protiv mene, ali im je manje rizično da napadaju mene nego Vučića", kazao je Dačić.


Tagovi: SrbijaPovlačenje priznanja KosovaIvica Dačić

Povezane vesti
Najčitanije


09:34, 03.07.2020


Najnovije