20:16, 22.01.2021Izvor: Riznica

Još jedan uspeh učenika Muzičke škole „Stevan Mokranjac“: Za manje od mesec dana osvojili devet nagradaNa Međunarodnom takmičenju klavirista koje je od 23. do 30. decembra 2020. godine održano u OŠ „Vladimir Đorđević“ u Aleksincu, učenici Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ Gračanica – Laplje Selo osvojili su tri treće nagrade i jednu pohvalu. Tako su okončali godinu koja je za njih bila zaista uspešna jer su za nepunih mesec dana osvojili čak devet priznanja i nagrada.

jos-jedan-uspeh-ucenika-muzicke-skole-stevan-mokranjac-za-manje-od-mesec-dana-osvojili-devet-nagrada

Foto: Privatna arhiva

Od četiri učenika koja su se prijavila za učešće na Međunarodnom festivalu u Aleksincu troje je osvojilo treću nagradu, a jedan pohvalu.

Nagrađeni su Milena Dimitrijević, Ivona Gigić i Lazar Gudžić, dok je učenik Vasilije Denić pohvaljen za svoj nastup.

Njihov profesor Nemanja Đorđević naglašava da je ovo veliki uspeh za sve ali i podsticaj da se sa decom još više i bolje radi.

„Mislim da je svaki nastup veoma bitan, jer uvek stičemo nova iskustva, koja nam pomažu da dalje napredujemo. Lično se vodim geslom – ili pobeđujem, ili učim, ali nikada ne gubim, tako da se trudim da to prenosim i na svoje učenike. Mi ćemo nastaviti sa pripremama za naredna takmičenja u Beogradu i Novom Sadu. Nadam se da će se stvoriti uslovi da to se ono održi u pomenutim gradovima, jer ništa ne može da zameni onaj pravi, živi nastup, pred publikom i članovima žirija“, rekao je Đorđević za Riznicu.

Direktor muzičke škole „Stevan Mokranjac“ Andrija Jović uručio je učenicima nagrade koje su pristigle sa prethodnog takmičenja iz Smederevske Palanke ali sa poslednjeg iz Leskovca.

Učenici su osim diploma dobili i prigodne poklone.

Jović je naglasio da je veoma ponosan na sve učenike i nastavnike i veruje da će svi nastaviti da i dalje nižu uspehe i dobre rezultate.

Na ovogodišnjem Međunarodnom memorijalnom takmičenju „Kosta Manojlović“ koje je početkom decembra održano u Smederevskoj Palanci, učenici Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ Gračanica – Laplje Selo osvojili su šest nagrada: dve za treće, tri za drugo i jednu za prvo mesto.


Tagovi: ObrazovanjeLaplje SeloGračanica

Povezane vesti
Najčitanije


21:21, 21.02.2021


Najnovije