Jović poručio Vučiću: Srbi ne žele nezavisno Kosovo, ZSO i „KS“ tablice

Glavni poverenik Pokreta za odbranu Kosova i Metohije, Nebojša Jović, poručio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da "Srbi ne žele nezavisno Kosovo, Zajednicu srpskih opština i ...
Image

Uoči današnjeg susreta Vučića i kosovskog premijera Aljbina Kurtija, Jović je poslao poruku „svim našim pregovaračima da se nikada više ne zalažu za rešenja koja Srbi na Kosovu ne žele i koja Ustav Srbije i Rezolucija 1244 SB UN ne poznaju niti dopuštaju“.

„Srbi ne žele da žive u nezavisnom Kosovu. Ne žele Zajednicu srpskih opština koja je predviđena da funkcioniše kao institucija nezavisnog Kosova. Ne žele 'KS' tablice, za čije bi podizanje morali da postanu Kosovari i da priznaju Kosovo kao nezavisnu državu“, naglasio je Jović.

Istakao je da „Srbi na Kosovu ne želeći nikakve sukobe i tenzije, ali i ne priznajući pravnu hajdučiju Prištine, NATO, neretko i zvaničnog Beograda, a pozivajući se na poštovanje međunarodnog prava i Rezolucije 1244 SB UN – žele da ostanu deo države Srbije“.

„Svako od srpskih pregovarača, koji se od sada pa ubuduće budu zalagali za bilo kakav predlog ili rešenje koji su suprotstavljeni Ustavu Srbije, Rezoluciji 1244 SB UN i volji srpskog naroda koji na Kosovu živi – čini neoprostivi i drski čin veleizdaje, zbog kojeg bi moralo da usledi momentalno lišavanje slobode, procesuiranje i kažnjavanje“, poručio je Jović.

Najavio je da će zatražiti „referendumsko izjašnjavanje Srba koji žive na Kosovu i koji imaju puno pravo da odlučuju o svojim sudbinama, ukoliko se neko drzne i pokuša da Srbe pregovorima nasilno deportuje u nepriznatu tvorevinu zvanu nezavisno Kosovo“.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.