Jović: Sve što je Kurti do sada tražio, Vučić mu je ispunio

Glavni poverenik Pokreta za odbranu KiM, Nebojša Jović, reagovao je povodom postignutog dogovora u vezi sa registarskim tablicama navodeći da je ukidanje izdavanja KM tablica "kidanje ...
Image

Saopštenje Nebojše Jovića prenosimo u celosti:

„Pobeda“, ali čija!? Sve što je Кurti do sada tražio, Vučić mu je ispunio – reciprocitet, stikeri, disklejmeri, priznavanje ličnih karata, diploma, neizdavanje КM tablica…

U pregovorima o КiM postoje dve strane – jedna je albanska (Priština), druga proalbanska (Beograd). A šta je sa srpskom stranom? Ima li igde strane koja će braniti КiM i Srbe na КiM?

Sada kada vidimo da rata neće biti, a nakon kidanja još jedne veze sa Srbijom (ukidanje izdavanja КM tablica) od strane Aleksandra Vučića i priznavanja kosovskih dokumenata (lične karte, diplome) od strane Ane Brnabić, povereništvo Pokreta za odbranu КiM poziva sve relevantne institucije i širu javnost Srbije na hitnu reakciju povodom sve češćih i brutalnijih veleizdaja i pita: 

– Da li je to Ustav Srbije suspendovan? I kada?

– Da li je izvršen državni udar, a da mi to ne znamo, gde je predsednik Srbije prigrabio sva ovlašćenja, koja mu, naravno, po Ustavu ne pripadaju?

– Da li su Skupština i Vlada raspušteni, a Кosovo i Metohija, zajedno sa kosmetskim Srbima, proglašeni za akcionarsko društvo gde su životi naši, svi manastiri i mošti svetitelja naših, sva rudna bogatstva, stavljeni na berzu?

Možemo li barem znati kakva nam je cena na berzi? I kako se životi i sudbine porodica naših prodaju? Po glavi? Po kilogramu? Po porodici? Ili onako đuture? Je l' to Srbija dobila svoje bezgrešno božanstvo? Novog maršala?

Ima li ikoga u Srbiji ko bi nás, kosmetske Srbe, mogao zaštititi od predsednikovog ktitorstva nezavisnog Кosova i politike koja zatire svaki naš trag na Кosovu i Metohiji?

Pozivamo sve poslaničke grupe da po hitnom postupku zatraže saziv sednice Narodne skupštine, gde bi razmotrili i poništili sve protivustavne odluke koje godinama donose predsednik Srbije i premijer, a tiču se Кosova i Metohije.

Može li Srbija smoći snage da predsednika Srbije vrati u okvir njegovih ovlašćenja, a Srbiju iz bezvlašća, odnosno samovlašća, vrati u status poštovanja Ustava i zakona?

U ovakvoj areni trenutne državne politike, punoj samovolje, izdaje i prodaje, kosmetskim Srbima ostaje samo da sačekaju još taj poslednji čin, čin ,,bacanja lavovima“.

Zato, još jednom pozivamo sve odgovorno, rodoljubivo, Ustavu, pravdi i Srbiji verno, da ono što nam je od Boga dato i tapiju koja je još uvek čvrsto u našim rukama, zajedničkim snagama čuvamo i sačuvamo!
 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.